El llegendari actor britànic John Hurt ha mort als 77 anys d'edat després de lluitar contra el càncer. Hurt, nascut el 22 de gener a la ciutat anglesa de Derbyshire, passarà a la història del cinema pels seus papals a pel·lícules com L'home elefant, L'exprés de mitjanit, L'espia que sabia massa, Alien o Harry Potter, entre d'altres.

Durant sis dècades al món de l'espectacle, Hurt va ser dues vegades candidat a un premi Oscar de l'Acadèmia d'Hollywood pels seus papers en el L'home elefant i L'exprés de mitjanit.

La seva destacada carrera està marcada per interpretacions d'obres clàssiques en el teatre i famosos films d'Hollywood.

Nascut el 22 de gener de 1940 a la ciutat de Chesterfield, al comtat de Derbyshire, al nord d'Anglaterra, John Vincent Hurt procedeix d'una família religiosa ja que el seu pare, a més de matemàtic, va ser rector a la localitat de Woodville, nord anglès.

Els primers passos com a actor els va donar al seu col·legi de primària a Kent, comtat del sud-est d'Anglaterra, en el qual va interpretar a una nena en una producció infantil sobre la història de dos menors que buscaven la felicitat amb l'ajuda d'un fada.

Durant l'adolescència, els seus pares volien que busqués un treball honorable i li van suggerir una ocupació com a mestre d'art, però el 1960 va obtenir una beca per estudiar a la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic, la qual cosa li va permetre iniciar la carrera d'actor.

El món de l'espectacle va retre ahir tribut al «talent» de Hurt. L'escriptora JK Rowling, autora de les històries d'Harry Potter, va expressar la seva «tristesa» per la desaparició de qui va interpretar al cinema el Senyor Ollivander, el fabricant de vares màgiques a Harry Potter.

L'actor i director Mel Brooks va declarar sentir-se «terriblement trist» per la defunció de Hurt, que tenia un «talent magnífic».