El festival Strenes de Girona va anunciar ahir la programació completa, que inclou espectacles com la presentació del nou disc de Mishima a les Escales de la Catedral (29 abril), el recital d'una icona de la lluita per les llibertats com Paco Ibáñez al Teatre Municipal (1 d'abril), Fermín Muguruza & Charlart 58 en la intimitat del Centre Cultural La Mercè (21 d'abril), el mestissatge flamenc de Muchachito a la Sala Montsalvatge de l'Auditori (30 d´abril), i el grup festiu Buhos al nou escenari de concerts gratuïts, que enguany es trasllada del Barri Vell a la plaça de Catalunya.

Els valencians Zoo actuaran el 29 d´abril a La Mirona, com ja va avançar aquest diari. També actuaran Joan Miquel Oliver, Albert Pla i Tortell Poltrona, Miqui Puig, Gossos, Dr. Calypso, Orquestra Fireluche, Gertrudis, Anímic, Ramon Mirabet, Pavvla, Renaldo & Clara, Lakaste i, entre altres, Marion Harper.

Xavi Pasqual, director del festival, va anunciar ahir la programació completa, a excepció del concert inaugural del 25 de març al pont de Pedra, que com de costum es vol mantenir com una sorpresa.

L'Strenes celebrarà la 5a edició del 25 de març al 30 d´abril, farà una aturada coincidint amb la Setmana Santa. No tindrà activitat durant la Diada de Sant Jordi, el 23 d´abril.

El festival ha posat a la venda 12.000 entrades dels concerts de pagament, unes 2.000 de les quals ja han estat adquirides.

La programació comptarà amb l'estrena del nou disc dels Amics de les Arts (30 d'abril a les Escales de la Catedral), i l'inici de la gira europea de Julieta Venegas, artista que commemora el vintè aniversari de la seva carrera amb un espectacle dels grans èxits, en la que és la nova secció internacional del festival. Aquests dos concerts ja havien estat anunciats amb antelació, també els de Blaumut, Miquel Abras i Maria Arnal amb Marcel Bagés.

Pascual va destacar que han situat l'Strenes com l'escenari on la majoria de grups volen presentar els seus nous discos o donar el tret de sortida a les gires.

Un dels habituals del festival -«aquell nen que has vist créixer i que te n'alegres que les coses li vagin bé», va dir Pasqual- és Blaumut, que aquest any torna a l´Strenes per presentar el seu nou àlbum, en un concert a l'Auditori de Girona.

Joan Miquel Oliver prepara un concert molt especial, acompa­nyat per la GIOrquestra per donar a conèixer les cançons del nou treball en primícia.

Una altra de les estrenes que ja havien revelat és la presentació del nou disc de Miquel Abras, que després de temps de silenci preparant el nou treball tornarà a l'acció en una première al Teatre Municipal de Girona.

Cesk Freixas també ha triat l'Strenes per presentar per primera vegada les cançons del seu nou disc Proposta i ho farà envoltat dels artistes i col·laboradors.

Durant la presentació, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat, Xavier Díaz, van remarcar que en poques edicions l'Strenes s'ha consolidat com una de les cites imprescindibles per a l'escena musical catalana. El festival, de col·laboració publicoprivada, té un pressupost de 397.000 euros.