El cantant i compositor Pau Donés explica la seva lluita contra el càncer de còlon que li van diagnosticar a l'agost del 2015 en el documental "Jarabe contra el cáncer" que estrenarà demà a la nit al canal #0 de Movistar +.

El fundador de Jarabe de Palo i autor d'èxits com "La flaca" o "Depende" busca desestigmatizar i donar visibilitat a la malaltia i a les seves reflexions en aquest documental que compta amb imatges filmades per ell mateix i la direcció d'Albert Solé.

El documental mostra com el músic no ha cessat la seva activitat i ha intentat seguir fent una vida "el més normal possible, sense drames i amb realisme", indica la cadena en un comunicat.

"Jarabe contra el cáncer" és a més el retrat de la lluita diària contra la malaltia a l'hospital públic Vall d'Hebron, a través de l'experiència de Pau, i també de dos pacients més com Marc i Meritxell i d'una infermera, Carol.

L'objectiu és "reivindicar la feina abnegada i sovint poc reconeguda dels professionals de la sanitat pública".

El passat 8 de febrer Pau Donés va comunicar a través del seu blog que, un any després de patir un càncer de fetge i tenir "els marcadors tumorals a zero", li havia estat diagnosticat "un petit tumor" al peritoneu.

El cantant va explicar que portava un any i mig "fantàstic", gaudint de la família i del temps lliure, encara que amb moltes ganes de tornar als escenaris, quan se li va detectar el nou tumor, i va anunciar la seva decisió de seguir endavant amb la seva ajustada agenda per al 2017.

A final de febrer, el cantant de Jarabe de Palo editarà un llibre titulat "50 Palos", en que repassa la seva vida, marcada pel suïcidi de la seva mare, algun fracàs amorós sonat i molts alts i baixos professionals.

El 10 de març sortirà a la venda el seu nou disc, del qual ja ha vist la llum el vídeo del senzill "Humo", en què parla dels sentiments i sensacions que ha despertat en ell la malaltia.

Poc després, el 18 de març iniciarà la gira de presentació d'aquest nou treball discogràfic a Mèxic i seguirà pels Estats Units abans d'aterrar a Espanya en el mes de maig.