El festival Clownia 2017 completa el cartell amb les incorporacions d'Oques Grasses, Gossos, Gertrudis, Cesk Freixas o els mateixos Txarango, organitzadors del certamen, que l'any passat no hi van actuar.

La quarta edició comptarà amb una programació més àmplia, amb una trentena d'artistes entre els quals destaquen els ja anunciats Manel, La Pegatina, Zoo, Pascuala Ibaca i Che Sudaka.

La novetat d'enguany és l'arribada del festival de Sant Joan de les Abadesses a Camprodon, coincidint amb la Festa Major del municipi, i on se celebrarà la jornada inaugural gratuïta el 22 de juny, amb Gertrudis, Muchacho y los Sobrinos, Atupa i els PD Pausa.

Les tres jornades següents tindran lloc al recinte habitual del festival.

Segons va explicar ahir el líder de Txarango, Alguer Miquel, coincidint amb la Festa Major de Camprodon, han volgut «sumar» en un intent de «dinamitzar culturalment el Ripollès».

Miquel no va descartar que la iniciativa es repeteixi els propers anys, ja sigui a Camprodon o a altres pobles de la comarca: «Si podem anar involucrant el territori perquè passin coses, ho farem».

De moment, la zona d'acampada seguirà localitzada a Sant Joan de les Abadesses, on se celebrarà la resta del festival com és habitual. Des d'allà s'habilitaran autobusos «llançadora» d'anada i tornada a Camprodon per a la nit de dijous.

El calendari del festival segueix amb les habituals jornades i nits de divendres i dissabte (23 i 24 de juny), més una jornada extra el diumenge a la plaça Major del poble amb els concerts de Gossos, Cesk Freixas i Microguagua.

Com la jornada inaugural i les activitats matinals de divendres i dissabte, el diumenge també serà d'accés gratuït. «Qui es quedi sense entrada, que sàpiga que enguany hi ha una programació oberta molt gran», va dir Alguer.

Cartell complet

Clownia Festival presenta doncs un cartell amb els noms de Manel, Zoo, La Pegatina, Pascuala Ibaca i Arco (excantant d'El Puchero del Hortelano), ja coneguts. Que el festival «s'eixampla» estilísticament queda confirmat amb la participació de Gossos o Guillem Roma i, és clar, de Manel.

Entre els artistes confirmats ahir destaca el retorn dels mateixos Txarango per presentar el nou disc, en el que serà «un dels concerts més especials de l'any».

També se sumen al festival Oques Grasses, Gertrudis, Che Sudaka, Pirat's Sound Sistema, Cesk Freixas, Germà Negre, Muchacho y Los Sobrinos, Pastorets Rock, La Sra. Tomasa o Sense Sal, entre altres músics.

Com sempre, una part de la programació està dedicada a artistes de circ i/o propostes d'arts escèniques. En aquest apartat, hi haurà propostes com les de Jaume Barri, Psirc, Fané Solamente, Pam i Peu, Desde 1923 o Acrometria. També hi haurà el grup d'animació musical Xiula, que obrirà l'escenari de la plaça Major dissabte al matí.

Paral·lelament, al llarg d'aquest dia hi haurà acuacions repartides per tot el recinte de Clownia, entre els quals el ja habitual taller de clown que ofereix Guillem Albà.

Les entrades per al festival es venen a un preu únic de 39 euros per a tots els dies. Ja se n'han venut aproximadament la meitat. En anteriors edicions les entrades sempre s'han exhaurit.

D'altra banda, l'any passat es va estrenar l''Espai consciència', destinat a la reflexió social a través de conferències i altres activitats. La temàtica d'aquesta edició serà el pensament crític, van explicar en la presentació d'ahir.