Felip VI i la reina Letícia han enviat un telegrama de felicitació als arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, guanyadors del Premi Pritzker 2017, en què els donen l'enhorabona per aconseguir aquest prestigiós guardó, amb el qual es "reconeix la creativitat i integració" dels seus treballs.

Fonts de la Casa del Rei han informat a Efe de l'enviament d'aquest missatge, en què el rei Felip i la reina Letícia desitgen també nous èxits als tres arquitectes en el seu futur professional.

Aranda, Pigem i Vilalta han guanyat el Premi Pritzker, considerat el Nobel de l'arquitectura, per demostrar, des del seu estudi RCR d'Olot (Garrotxa), que es pot combinar amb encert els valors locals amb una dimensió universal.

La decisió, donada a conèixer ahir a la ciutat nord-americana de Chicago, destaca que el treball dels premiats es caracteritza tant per la seva integració a l'espai de construcció com per l'ús de materials reciclats i ajuda a veure "de la forma més poètica i bella possible" que una obra pot ser totalment universal independentment d'on estigui construïda.

Aquesta és la primera vegada que el Pritzker s'atorga simultàniament a tres arquitectes i la segona ocasió en què es concedeix a un espanyol, després de Rafael Moneo, que va ser guardonat el 1996.