Els Amics de les Arts, Dàmaris Gelabert, Gossos i Beth, entre d'altres, són algunes de la trentena d'actuacions que inclourà la tercera edició del Festivalot, una iniciativa que tornarà a convertir Girona en la capital de la música en família el cap de setmana del 27 i 28 de maig.

Set escenaris al centre de Girona (Teatre Municipal, Auditori de La Mercè, saló de Descans, plaça del Pallol, Rambla, Claustre de La Mercè i cinema Truffaut) acolliran aquesta combinació de concerts i activitats per a tots els públics que ja s'ha convertit en tot un clàssic de la primavera no només a la ciutat, sinó a tot Catalunya.

Segons va explicar ahir en la presentació el regidor de Cultura, Carles Ribas, «l'impacte econòmic a la ciutat de la passada edició va ser de 281.000 euros».

Aquest cop l'Ajuntament col·labora amb l'organització aportant 35.000 dels 120.000 euros de pressupost. Per la seva banda la directora del Festivalot, Rita Peré, va destacar que un 64% del públic és de la ciutat i que la resta arriba des de Barcelona i d'altres indrets de Catalunya.

El Festivalot 2017 té un cartell ple de propostes. El dissabte 27 de maig hi haurà les actuacions de Dàmaris Gelabert i Gossos al Teatre Municipal, més Hits-concert per a nadons a l'Auditori de La Mercè, que també acollirà Mainasons. Per a l'endemà quedaran els concerts d'Els Amics de les Arts (amb una original proposta per la qual els nens, mitjançant uns gomets, escolliran el repertori) i Beth, al Teatre Municipal i del Quartet Mèlt, a l'Auditori de La Mercè. Les entrades per a totes aquestes actuacions tenen un preu de 9,90 euros.

A més a més hi haurà més de 15 concerts gratuïts protagonitzats per Animal, El Pot Petit, Heavy per xics, El Petit de cal Eril, Dani Miquel, Albercocks i The Explosive swing trio, entre d'altres.

Aquesta iniciativa dels quatre integrants d'Els Amics de les Arts, Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué, que ahir van assistir a la presentació, i organitzada a través de la productora Pistatxo Produccions, té un fort arrelament a la ciutat i a tot Catalunya.

Igual com l'any passat, els concerts gratuïts es faran a l'escenari del Pallol i a la Rambla hi haurà l'espai per a les escoles de música. Aquest any s'afegeix a la proposta el cinema Truffaut.

El Festivalot repetirà l'acció de cada any d'editar un CD solidari amb un recull de cançons dels artistes programats.

Tots els beneficis recollits es destinaran aquesta vegada a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya-Casa dels Xuklis.