04 de març de 2017
04.03.2017

El festival Fitag porta dues obres de teatre amateur gironí a Llatinoamèrica

04.03.2017 | 00:34

El Festival Internacional de Teatre Amater de Girona (Fitag) farà possible l'estrena de dos espectacles gironins a Llatinoamèrica, per mitjà del projecte Festival de Festivals.

Es tracta dels espectacles Guillermus Girls, de les companyies Safareig i La perduda de Salt, i Extemporani - La Calamiclown, de Sònia Esteba.

El primer es podrà veure al Festival Latino Americano de Teatro CLT de Tres Arroyos, a l'Argentina, i el segon al Festival Internacional de Teatro Susana Alexander (FITSA) de Puebla, a Mèxic.

Festival de Festivals, iniciat el 2015, és un projecte que treballa a favor de la creació de ponts entre certàmens internacionals de teatre amateur. La intenció és fomentar l'intercanvi, objectiu que té molt present el Fitag.

Per al proper any 2018 està prevista una nova trobada entre els membres de «Festival de Festivals», en aquesta reunió els directors que formen part del projecte faran balanç dels primers anys d'aquestes col·laboracions i valoraran la possibilitat d'augmentar la xarxa de participants.

El Festival vol augmentar el nombre d'intercanvis en les properes edicions per tal d'ampliar la projecció de les companyies de teatre amateur de la demarcació de Girona a l'exterior.

D'altra banda, un dels col·laboradors habituals del Fitag, Ovidi Llorente, ha portat el seu espectacle de clown al Festival OUDJA del Marroc.

El proper mes d'abril el Fitag també viatjarà fins al Marroc, a la primera edició del Festival Internacional de Teatre i de les Arts de l'Escena d'Agadir, on assistirà com a convidat especial.


Premi d'honor a València

La Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana ha atorgat un premi d'honor al Fitag de Girona, que es lliurarà l'1 d'abril de 2017, ha informat la Diputació de Girona en un comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit