Falta menys d'un mes perquè el Festival Strenes aixequi el teló de la cinquena edició i ja s'han venut més de la meitat de les entrades que es van posar a la venda. Els Amics de les Arts, que actuaran en el concert de cloenda, ja les van exhaurir fa setmanes i els concerts de Mishima, Blaumut i Miquel Abras estan a punt de penjar el cartell de complet. Les vendes per veure actuar Julieta Venegas, Judit Neddermann, Paco Ibáñez i Cesk Freixas també van a bon ritme i actualment queda menys de la meitat de l'aforament disponible. El festival es farà del 25 de març al 30 d'abril a diferents escenaris de Girona. Una de les novetats d'enguany és la creació d'una secció per a artistes internacionals alhora que se segueix apostant pels grups emergents.

Els organitzadors auguren que aquesta nova edició pot ser una de les "més concorregudes" veient el bon ritme de vendes. També ho atribueixen al "bon estat de forma" de la música feta a Catalunya, no només a nivell de qualitat sinó també pel poder que té de convocatòria.

El festival, que es farà del 25 de març al 30 d'abril a diferents escenaris de Girona, ha augmentat els concerts d'entrada lliure. Així per exemple, l'espai musical Yeah de Girona acollirà els concerts de Gener, Lakaste, Renaldo & Clara i Anímic; als Jardins de la Mercè s'hi podrà veure Fito Luri i Vease Pàg 57.

Per altra banda, la Plaça Catalunya acollirà el 21 i 22 d'abril els concerts de caire més popular, amb actuacions gratuïtes de Doctor Prats, Gossos, Buos, Doctor Calypso que celebra els 20 anys del disc 'Tòxic Sons', Miqui Puig i Marion Harper. A més, hi haurà una zona de 'food trucks' i un espai de cockteleria.