09 de març de 2017
09.03.2017

«Hazte banquero», de Simona Levi, porta al Teatre de Salt el cas de les «targetes black»

La trama de l'obra s'ha creat a partir dels correus filtrats de Miguel Blesa.Després de l'espectacle hi haurà un col·loqui amb la mateixa

09.03.2017 | 00:56
Una escena de l´obra.

Hazte banquero – tarjetas black. Todo lo que quisieron ocultarte, l'espectacle que revela la intriga del cas Bankia i les «targetes black», arribarà al Teatre de Salt aquest dissabte. El tema torna a estar de màxima actualitat després de la recent sentència de l'Audiència Nacional, que ha condemnat l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, i l'expresident de Bankia i exministre d'economia Rodrigo Rato, pel delicte d'apropiació indeguda.

La trama de l'obra s'ha creat a partir dels correus filtrats de Blesa, que van arribar des d'una font anònima a la plataforma 15MpaRato, impulsada pel moviment ciutadà X-net un any després de les manifestacions del 15M, amb l'objectiu de descobrir els responsables reals de la crisi econòmica.

A l'escenari, la interpretació d'Albert Pérez, Josep Julien i Elies Barberà s'acompanya de gràfics, números i fitxes personals projectades a una pantalla, que amb les paraules textuals dels implicats conformen una obra que l'activista Simona Levi, la seva directora, anomena de «teatre de dades». Després de l'espectacle hi haurà un col·loqui postfunció amb la mateixa Simona Levi, organitzat pel Club de la Ciutat Invisible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona