Manel, Love of Lesbian i Roba Estesa han estat els principals vencedors dels Premis Enderrock de la música catalana, lliurats a l´Auditori de Girona, en el decurs d´una gala que ha tingut en l´escena mestissa, els artistes emergents i les veus femenines els grans protagonistes.

La Mirona ha estat reconeguda com la millor sala de concerts, mentre que la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha guanyat el premi al millor disc de clàssica per Tossudament Llach.

El lliurament ha estat presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una cerimònia presentada pel trio Xuriguera i Faixedas amb Ivana Miño i que ha tingut la direcció artística de Josep Maria Mestres. La gala s'ha transmés en directe per la pàgina web del Diari de Girona.

El quartet Manel ha estat premiat com a millor artista segons la votació popular i millor disc de pop-rock segons la crítica per Jo competeixo (DiscMedi/Warner). Per la seva banda, Love of Lesbian ha resultat elegit millor artista en llengua no catalana per votació popular i millor artista de l´any segons la crítica.

El jove grup Roba Estesa ha fet valer les seves nominacions i s'ha emportatr un pòquer de premis, tres de votació popular (millor grup revelació, millor disc de folk per Descalces (Coopula Records) i millor cançó de folk per Viu) i el premi a millor disc revelació atorgat per la crítica pel seu disc de debut Descalces.

Els altres guardonats de la votació popular han estat Doctor Prats: Millor cançó de pop-rock per Ara!, Oques Grasses: Millor disc de pop-rock per You Poni, Judit Neddermann: Millor cançó d´autor per Mireia, Joan Dausà: Millor disc de cançó amb La festa final (Right Here Right Now), Els Catarres: Millor artista en directe, Buhos: Millor videoclip amb Barcelona s´il·lumina, Barcelona Gospel Messengers: Millor disc de jazz per Be Here Now (DM) i Club Súper3: Millor disc infantil per Tots som Súpers!! (Fanàtic). Els Premis Enderrock de Votació Popular s'han adjudicat amb la votació rècord de 24.000 persones (usuaris únics) a través del web enderrock.cat.

La gala ha començat amb el Premi Enderrock a la Trajectòria atorgat a la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet que, de la mà del director editorial de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, ha recollit el guardó a una carrera de 50 anys de música.

Per primera vegada, s'ha lliurat el Premi Enderrock d´Honor dedicat a Francesc Burrull, el pianista de la cançó. Una alta representació artística integrada per Lluís Llach, Josep Maria Espinàs, Maria del Mar Bonet, Núria Feliu i Laura Simó li ha fet entrega de la «e» commemorativa. A Burrull se´l considera un dels músics imprescindibles per explicar la cançó catalana de la segona meitat del segle XX.

El Premi Estrella 2017 ha estat pel pioner promotor de concerts Gay Mercader, que l'ha recollit de part del someller, melòman i amic personal, Josep Roca d´El Celler de Can Roca i de Griselda Zaragoza d´Estrella Damm. El Premi Trayter al millor productor i director musical de l´any ha reconegut la tasca de Joan Pons «El Petit de Cal Eril», un apassionat de la cançó popular.