Feia alguns dies que coneixien el veredicte del jurat però havien de guardar silenci. Un silenci que han pogut trencar aquest dimecres a les quatre de la tarda. "És un somni que no ens atrevíem ni a somiar", assegura Carme Pigem. A l'estudi RCR d'Olot -una antiga foneria que ells mateixos han rehabilitat- tot estava preparat per celebrar el guardó com es mereix: música en directe, cava, pantalla de projeccions i molts convidats.

I és el que el premi Pritzker 2017 i el reconeixement més destacat en aquest àmbit. Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta fa 30 anys que treballen junts i que van decidir fer-ho des de la seva ciutat natal. "Crec que el jurat ha valorat el fet d'estar a un lloc com Olot i que des de les arrels puguis enviar missatges universals", valora Aranda.

En aquests anys, sumen més de 60 projectes singulars a Catalunya però també a França o Bèlgica. El darrer treball, uns apartaments que han dissenyat a Dubai. Esperen que el guardó els ajudi a treballar amb "més qualitat, temps i dedicació".