Els solistes de l'Orquestra de Cadaqués estrenaran aquest dimarts a l'Auditori Nacional de Música de Madrid Septimino a 7, una peça del compositor català Salvador Brotons que el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) els va encarregar la temporada passada.

Sara Bitlloch al violí, Miquel Córdoba a la viola, Màrius Díaz al violoncel, Toni García al contrabaix, Joan Enric Lluna al clarinet, David Tomàs a fagot i Maria Rubio a la trompa seran els encarregats d'executar aquest septet encarregat pel CNDM.

A aquesta peça de Brotons (Barcelona, 1959), la seguiran en el concert que es farà a l'Auditori Nacional una obra que Franz Schubert va compondre amb 22 anys, i el septet que Ludwig van Beethoven li va dedicar a l'emperadriu Maria Teresa, Septet en mi bemoll major.

En la peça de Schubert, el Quintet «La truita», els solistes de l'Orquestra de Cadaqués -formada el 1988 a partir de la iniciativa d'un grup de joves músics catalans i d'altres països d'Europa- estaran acompanyats pel pianista rus Denis Kozhukhin.