Els jugadors del Garrotxa Rugby Club són els protagonistes de l'espot que s'ha rodat per a promocionar el festival de dansa Sismògraf 2017 d'Olot. Se celebrarà del 20 al 23 d'abril a diferents espais culturals i als carrers de la ciutat amb la presència d'una quarantena d'artistes. Avui es posen a la venda les entrades per als espectacles de pagament.

El Sismògraf és el festival que detecta el moviment, remarquen des de l'organització i "aquest any el moviment de l´espot promocional del festival el generen els jugadors del Rugby Club Garrotxa". Vestits amb samarretes del festival, fan una melé (fase del joc) i fan rodar una pilota de Sismògraf, un moviment que fa trontollar tota la terra indicant que s'acosta el festival. "L´espot es tanca amb uns plans divertits i despreocupats que combinen música i moviment relacionant el Rugby i la dansa", destaquen els organitzadors.

Coïncidint amb el llançament de l'esport, avui es posen a la venda les entrades per a espectacles concrets o amb abonaments amb un cost de 55 euros que inclouen onze propostes i representen un estalvi del 50% en relació a si es compren les entrades de forma individual.

El festival de dansa va néixer el 2009 i agrupa un cicle de propostes de dansa que es poden veure al teatre i pels carrers. Vol ser alhora un mercat i una festa de la dansa. Hi seran presents una quarantena d'artistes que actuaran en espais com la Plaça Pia Almoina, Can Marcé, la plaça Estrella, o el Museu de la Garrotxa, entre molts altres, la programació del qual el festival a posat a disposició del públic des d'un web.

Sismògraf està organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament d´Olot i rep el suport de la Diputació de Girona i Acción Cultural Española a través del Programa d´Internacionalització de la Cultura (PICE).