16 de març de 2017
16.03.2017

Atalaya desembarca al municipal amb l'aclamat espectacle «Marat/Sade»

La companyia sevillana de teatre ofereix en viu més de vint temes musicals amb nou actors dirigits per Ricardo Iniesta

15.03.2017 | 23:41
Els actors d´Atalaya en una escena.

Atalaya desembarca aquest dissabte al Teatre Municipal de Girona (21 h) amb la seva aclamada Marat/Sade, peça fonamental de la dramatúrgia contemporània escrita el 1963 per Peter Weiss, que ara retorna als escenaris gràcies a una coproducció del Grec Barcelona i la prestigiosa companyia sevillana de teatre d'investigació.

L'obra, que en la seva estrena va omplir tres dies el Lliure de Barcelona, arriba a Girona en substitució d'un espectacle que va caure del programa anunciat del primer semestre del 2017.

Marat/Sade resulta una festa per als sentits pels més de vint temes musicals interpretats en viu per 9 actors que busquen el contacte directe amb el públic.

El 2018 es complirant 50 anys del mític muntatge que d'aquest texte emblemàtic del segle XX va fer Adolfo Marsillach i que va influir de manera determinant en el teatre espanyol.

Resulta de rabiosa actualitat la seva consigna principal: «No hi ha llibertat si no hi ha igualtat».

El mateix fundador i director d'Atalaya, Ricardo Iniesta, firma l'adaptació, direcció i dramatúrgia d'un espectacle amb un repartiment integrat per: Jerónimo Arenal, Manuel Asensio, Silvia Garzón, Carmen Gallardo, Raúl Vera, María Sanz, Lidia Mauduit i Raúl Sirio.

L'obra planteja l'etern debat sobre si l'autèntica revolució és col·lectiva o individual, a través d'una trama sobre la persecució i assassinat de Jean-Paul Marat representada per un grup teatral de la casa de salut mental de Charenton sota la direcció del Marquès de Sade.

El muntatge d'Atalaya ha estat celebrat pel públic de nombroses ciutats on ja s'ha vist, entre elles Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Valladolid, Cadis, Santiago, Palència o Granada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona