La banda d'indie rock Wilco, la diva Anastacia, la nord-americana Norah Jones, David Bisbal, el tenor Andrea Bocelli i Ben Harper són alguns dels artistes que participaran aquest estiu en el Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa".

El director de l'esdeveniment, Juli Guiu, amb el conseller de Cultura, Santi Vila, i el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, ha presentat avui la programació d'aquest festival que, entre el 7 de juliol i el 22 d'agost, comptarà també amb la presència de The Pretenders, Estopa, el porto-riqueny Luis Fonsi, Miguel Bosé i l'italià Umberto Tozzi.

Altres artistes que actuaran als jardins de Cap Roig seran Silvia Pérez Cruz, Melendi, Els Amics de les Arts, Índia Martínez, Dani Martín, Iván Ferreiro, Ramon Mirabet, Sweet California, Sidonie, la Iaia, Hombres G i Jason Derulo, que s'encarregarà de tancar l'edició.

Amb un pressupost de 3,2 milions d'euros, el festival tindrà un total de 28 concerts, que també inclouen programació infantil, ja que es presentaran els musicals per a tots els públics "Alícia al país de les meravelles" i "La sireneta".

Per a Guiu, que ha ressaltat que s'allarguen els dies i el nombre d'actuacions respecte a altres edicions, s'ha aconseguit una "programació molt eclèctica per captar el màxim de públics possible, encara que ens agrada portar les primeres espases de cada gènere".

En aquesta ocasió, li fa especial il·lusió poder comptar amb el tenor italià Andrea Bocelli, per primera vegada a Catalunya i la segona vegada que actua a Espanya, que el dia 16 d'agost ocuparà l'escenari amb 69 músics.

El festival iniciarà el seu camí amb una de les bandes d'indie rock més reconegudes internacionalment, Wilco, el divendres 7 de juliol, per presentar el seu desè àlbum d'estudi, "Schmilco", mentre que del tancament se n'encarregarà una icona de la música pop-urbana com Jason Derulo, el dia 22 d'agost.

Entremig, el cartell es completarà amb la diva nord-americana Anastacia, qui el 14 de juliol tornarà amb els seus grans èxits, i amb Mike Rosenberg, més conegut com Passenger, que presentarà la seva nova gira i el seu nou àlbum, el vuitè de la seva carrera.

La mítica banda Pretenders debutarà a Cap Roig el 22 de juliol, amb el seu nou treball, "Alone"; l'estrella del jazz i el soul actual Norah Jones actuarà el dia 28 de juliol (el mateix dia que Blaumut) i s'estrenarà al festival empordanès amb "Day Breaks", el seu sisè disc.

La rumba-rock d'Estopa inundarà els jardins del festival amb "Rumba a lo desconocido", el dia 30, i l'endemà agafarà el relleu l'inconfusible veu de Sílvia Pérez Cruz i la seva "Vestida de nit", al costat d'un quintet de corda.

Melendi torna amb "Quítate las gafas"; "Els Amics de les Arts" ho faran amb la presentació d'"Un estrany poder", mentre que l'aclamada Índia Martínez, amb "Te cuento un secreto".

Un dels fenòmens d'aquest any, el porto-riqueny Luis Fonsi, oferirà temes com "Despacito"; Dani Martín, en la seva segona vegada a Cap Roig, presentarà "La montaña rusa" el dia 6 d'agost, i Miguel Bosé serà un altre dels plats forts del festival, el dia 9.

El concert solidari d'aquesta edició el protagonitzarà l'italià Umberto Tozzi, amb els seus nous temes i altres com el seu conegut "Ti amo", destinant-se cinc euros per entrada venuda a un projecte social.

Hombres G interpretaran els seus grans èxits el 13 d'agost i l'estrella americana del rock Ben Harper mostrarà la seva faceta més íntima l'endemà.

El festival anirà esgotant els seus dies amb el d'Almeria David Bisbal, que cantarà en directe els temes del seu nou àlbum, "Hijos del Mar", tancant la trobada una altra icona, l'artista Jason Derulo.

També tindran el seu espai en el festival la joveníssima Paula Valls; Ivan Ferreiro; Ramon Mirabet; Sweet California; Sidonie i La Iaia.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha assenyalat que està especialment content que el festival hagi sabut guanyar "la complicitat del conjunt de la ciutadania" i ha remarcat que ha sabut donar "una resposta adequada, eficaç i eficient als seus objectius", aconseguint que un 70 % dels ingressos depenguin de la taquilla.

Les entrades, amb un preu mitjà d'uns 50 euros, es posaran a la venda el pròxim dia 20 en el web oficial del festival.