El cineasta català Ventura Pons inicia dilluns que ve a Cadaqués (Alt Empordà) el rodatge de "Miss Dalí", una història centrada en la germana de Salvador, Anna Maria, amb un repartiment que inclou a actrius i actors com Sian Phillips, Claire Bloom, Miranda Gas, Joan Carreras, Josep Maria Pou o Mario Gas.

La productora Films de la Rambla informa avui que la cinta reflectirà la relació que van mantenir els dos germans, que es portaven quatre anys d'edat i que s'adoraven, encara que diferents circumstàncies van portar a que deixessin de tractar-se durant quatre dècades.

De fons, apareixerà la població costanera de Cadaqués i personatges com Federico García Lorca, Gala Dalí o Luis Buñuel.

Ventura Pons assenyala que el paisatge d'aquest enclavament de la Costa Brava "impulsa aquesta història i, a la vegada, la passió que desperta en tots els seus protagonistes".

Segons el seu parer, la vida d'Anna Maria i Salvador va ser "una tragèdia contemporània" protagonitzada per "dos germans que, malgrat l'amor que mútuament es van professar durant tota la seva vida, van deixar de tractar-se durant gairebé quaranta anys, marcats, com en un drama grec, pels seus caràcters, pels seus amors, pels seus esperits lliures, per les seves traïcions, per ser fills de qui eren".

També van quedar marcats per les guerres, la dictadura i els canvis socials, culturals i polítics.

En la pel·lícula es mostrarà "una història gairebé irreal d'amor, però també de rancors, mesquineses, ambicions i, sobretot, del poder que al final va acabar escindint i esmicolant la naturalesa d'unes relacions fraternals, explicada per un testimoni excepcional, la pacient Anna Maria Dalí".

El repartiment el completen Quim Àvila, Alberto Ferreiro, Vicky Peña, Rachel Lascar, Marta Angelat, Mercè Pons i Carme Sansa.