El grup del Ripollès Txarango ha inaugurat avui, des de la teulada de l'Oficina de Turisme de Girona, una nova edició del Festival Strenes, que reuneix les novetats musicals catalanes, encara que aquest any incorpora una secció internacional amb la presència de la mexicana Julieta Venegas.

Els integrants de Txarango han protagonitzat un concert de presentació d´algunes de les cançons del seu tercer disc, El cor de la ­terra, i ho han fet des d'un escenari convertit en un clàssic de l'arrencada d'aquesta cita.

L´Strenes dona pas a la banda de Sant Joan de les Abadesses després que, en els dos anys anteriors, els encarregats d'omplir la Rambla i el Pont de Pedra de Girona per presenciar una actuació des de la teulada de l'Oficina de Turisme fossin Sopa de Cabra i Love of Lesbian.

28.000 espectadors

Aquest últim grup va reunir en l'última edició del festival més de 28.000 espectadors i, ara, el torn és per a Txarango; el vídeoclip del primer avanç del seu nou disc, Una lluna a l'aigua, ha estat reproduït gairebé mig milió de vegades.

A més, la banda liderada per Alguer Miquel, que és l´organitzadora al seu torn del festival Clownia, l´Strenes compta aquest any amb una altra quarantena d'artistes, entre els quals destaquen Els Amics de les Arts, Blaumut, Joan Miquel Oliver, Mishima i ZOO.

L'edició d'aquest any registra la millor venda d'entrades de la seva història, amb localitats esgotades per als concerts dels Amics de les Arts i Mishima, i amb molt poques de disponibles per als de Paco Ibáñez, Blaumut, Miquel Abras, Judit Neddermann i Cesk Freixas.

Julieta Venegas

Julieta Venegas inaugurarà la secció internacional en una edició en la qual també figura en el programa Fermín Muguruza i una actuació de Doctor Calypso, amb motiu del vintè aniversari del disc Toxic Sons.

A més dels concerts de pagament, l´Strenes compta amb un bon nombre d'actuacions gratuïtes, que tindran com a protagonistes Gossos, Doctor Prats i Miqui Puig, entre molts altres.

L´organització és conscient que les previsions meteorològiques són imprevisible per a la tarda de dissabte i, en cas de pluja, el concert quedaria ajornat fins al cap de setmana següent, segons han explicat les fons consultades

Aquest és el videoclip d' "Una lluna a l'aigua", cançó que forma part del tercer disc de Txarango "El Cor de la Terra"