La venda d'entrades per als espectacles del festival de dansa Sismògraf, que es durà a terme a Olot del 20 al 23 d'abril, va «molt bé», segons fonts de l'organització consultades, que han explicat a més a més que algunes de les obres ja han exhaurit totes les localitats.

En aquest cas es troben Sweet Precarity, un dels tres espectacles que oferirà jove i però ja reconegut coreògraf Pere Faura; Let Sleeping Dogs Lie/Of No Fixed Abode, espectacle de Laura Aris & Jos Baker, i Anatomía pública, de la companyia Tomeo Vergés X Man Drake.

Altres espectacles d'aquesta nova edició del Sismògraf també tenen les entrades esgotades o bé estan a punt de fer-ho.

Nascut l'any 2009 i des del 2015 declarat «festival estratègic» per a les arts escèniques de la Generalitat, el Sismògraf, dirigit per Tena Busquets, pot presumir en aquesta novena edició d'acollir la primera presentació de la trilogia Sweet Suite d'espectacles de Pere Faura.

Els tres espectacles que oferirà Faura són el ja esmentat Sweet Precarity, a la sala d'assaig del Teatre, Sweet Fever, a la plaça del Teatre, i Sweet Tyranny, aquest al Teatre Principal d'Olot. Del primer espectacle, Sweet Precarity, se n'oferiran dues funcions, una el dijous dia 20 en català i l'altra l'endemà en anglès, pensant també en els programadors que visiten el festival a la recerca d'obres.

Sweet Precarity és un solo de dansa que pren com a punt de partida alguns textos i coreografies que apareixen a la pel·lícula Flashdance i estableix paral·lelismes amb situacions reals i experiències professionals viscudes pel propi intèrpret.

La programació del Sismògraf inclou un apartat a l'edifici de l'antic Hospici, on hi ha el Museu de la Garrotxa, dedicat a espectacles de companyies catalanes que s'han vist més a l'estranger que a casa.

Entre aquests espectacles hi ha el de Marta Carrasco Perra de nadie, que converteix els espectadors en còmplices del recorregut introspectiu de la protagonista; el de Roser López Espinosa Lowland, que s'ha programat a diversos festivals internacionals, i el de Tomeo Vergés Anatomía Pública, en el qual un avi al qual donaven per mort troba la dona casada amb un altre quan torna de la guerra.

Una cinquantena d'espectacles

El Sifmògraf oferirà una cinquantena d'espectacles, dels quals 7 són estrenes absolutes i coproduccions del festival.

El festival participa aquest any en la producció dels espectacles: Sweet Precarity de Pere Faura, Let sleeping dogs lie & Of no fixed abode de la Laura Aris & Jos Baker, Mira-T del Circ Pànic, Topa dels Brodas-Kukai, OVNI de Big Bouncers, Spoutnik Blanc de l'Anna Ventura i Hablar con las plantas para llegar a un paisaje d'Artistas Salchichas.

Hablar con las plantas és una obra molt peculiar que convida el públic a assistir-hi en bicicleta per fer un recorregut sorpresa.

Entre els diferents escenaris del Sismògraf també hi ha el carrer, especialment en la jornada del dissabte, amb obres de tot tipus que animen la vida olotina. Com cada any, el festival ha organitzat activitats adreçades als professionals de les arts escèniques.