Francesc Casadellà, soci fundador de l'agència de comunicació La Perruquera, obrirà avui el cicle de conferències Pensar la comunicació. La comunicació en el context de la societat, que coordina el professor de la UdG Lluís Costa, en el marc del Grau de Comunicació Cultural d'aquesta universitat.

Casadellà parlarà sobre Comunicació i cooperació, a les 9 del matí, a l'Edifici Sant Domènec de la UdG, seu de la Facultat de Lletres.

El cicle consta de 13 conferències i una taula rodona que es desenvoluparan durant els mesos d'abril i maig.

«Des del marc acadèmic oferim a tota la societat una sèrie de conferències sobre el món viu i canviant de la comunicació», ha explicat Lluís Costa, que remarca «la transversalitat» dels temes tractats, des de la memòria històrica fins a la comunicació en l'era de la digitalització.

Costa ha volgut destacar el fet que els conferencians no s'han escollit únicament pels seus mèrits acadèmics, sinó que també s'ha valorat l'experiència pròpia: «Sumar teoria i pràctica és la filosofia d'aquest cicle».

El proper dijous serà l'historiador i arxiver Ramon Alberch qui pronunciarà la conferència, en aquesta ocasió sobre Memòria històrica i comunicació.

Després de les vacances de Setmana Santa, el cicle es reprendrà amb Carol Serra, sobre Publicitat i comunicació, Lluc Salellas, sobre Noves formes de comunicació política, i Lluís Falgàs, sobre Informació parlamentària.

La ràdio, els moviments socials, el teatre, la fotografia, els mitjans de comunicació i el món cultural seran tractats també en aquest cicle de la universitat.