El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha incorporat catorze obres, entre dibuixos i pintures d'art modern procedents del llegat de Manuel Maria Bosch Puig (Barcelona, 1947-Sant Feliu de Guíxols, 2015).

El llegat està integrat per obres de Francesc Gimeno, Lluïsa Vidal, Ramon Calsina, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuan, Joan Ponç, Ràfols Casamada i Ernest Santasusagna.

Segons va informar ahir el MNAC, «aquest llegat és un conjunt heterogeni encara que d'un gran interès per a les col·leccions del museu, ja que ha permès incorporar obres d'un artista com Joan Ponç, fins ara només representat gràcies a dipòsits de particulars i del MACBA».

Altres artistes, continua el MNAC, com Ramon Calsina, Antoni Clavé o Francesc Gimeno, veuen reforçada la seva presència a la col·lecció del Museu Nacional.

Des d'avui tres obres d'aquest llegat s'exposen a la col·lecció permanent d'art modern: El Pianista (1940-1960), un oli de Ramon Calsina; Soldat (1940-1960), un dibuix també de Calsina; i Composició (1948), de Joan Ponç.

Manuel Maria Bosch va llegar el seu patrimoni a diferents entitats públiques amb finalitats culturals i socials.