La versió en línia de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) ja ha estat actualitzada d´acord amb la nova normativa ortogràfica de l´Institut d´Estudis Catalans. També s´ha actualitat l´aplicació per a sistemes Android, mentre que l´adaptada a iOS estarà disponible la setmana que ve. A més d´incorporar les novetats ortogràfiques, s´hi han afegit 46 termes nous i s´hi han fet més de 200 altres modificacions, que afecten parts diverses de l´article del diccionari, com ara la informació morfològica, la categoria gramatical, la definició o els exemples.

Entre els nous termes introduïts, destaquen ´ebrenc´ i ´disseccionar´, i els dos mots escollits com a neologisme de l´any el 2015 i el 2016 en la crida feta per l´Observatori del Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l´IEC, ´dron´ i ´vegà´ (i, per extensió, ´veganisme´). El gentilici ´ebrenc´ s´ha incorporat al DIEC2 arran d´una petició del director de la Fira del Llibre Ebrenc, i ´disseccionar´ va ser una proposta feta pels membres de l´Acadèmia Oberta, el canal de diàleg de la Secció Filològica amb els diversos col·lectius professionals de la llengua, en aquest cas amb els mitjans de comunicació.

Quant a les definicions modificades, destaquen els canvis fets als articles ´mongòlic´, ´mongolisme´, ´síndrome de Down´ i ´subnormal´, a petició del periodista Jordi Basté i de les associacions DINCAT i Down Catalunya.

Així, una de les accepcions de ´mongòlic´ ha passat de ser ´afectat de mongolisme´ i ´relatiu o pertanyent al mongolisme´, a ser ´afectat de síndrome de Down´ i ´relatiu o pertanyent a la síndrome de Down´, les quals, a més, han passat a ser considerades obsoletes. De la seva banda, la definició de ´mongolisme´ continua sent ´síndrome de Down´, però s´hi especifica també que es tracta d´un sentit obsolet.

La definició de ´síndrome de Down´ ha passat de ser una ´afecció congènita causada per una alteració de la dotació cromosòmica, caracteritzada per un aspecte especial que recorda els individus de raça mongòlica i per una deficiència mental´, a ser una ´afecció congènita causada per una alteració de la dotació cromosòmica i caracteritzada per una discapacitat intel·lectual i uns trets fisonòmics especials, com ara un crani petit, l´occípit pla, els ulls petits i oblics i la cara ampla´.

´Subnormal´ es referia a algú ´que pateix una deficiència mental´, i ara es refereix a algú ´que presenta una discapacitat intel·lectual´. Com en alguns dels casos anteriors, en la nova definició s´apunta que, en tot cas, es tracta d´un sentit obsolet.