11 de abril de 2017
11.04.2017

Berga tenia pintures de Bertrana sense saber-ho

Dues obres es podran veure al Bages dins la celebració del 150è aniversari del naixement del pintor i se cediran per a una mostra a Girona

12.04.2017 | 07:03
Les dues teles de Bertrana que s´exposen al museu de Berga.

L'Ajuntament de Berga va tenir durant anys dues pintures de Prudenci Bertrana sense saber-ho. La primera d'elles, que penjava al despatx d'alcaldia, es va identificar el 2015. I recentment, també a les dependències municipals, n'ha aparegut una altra. Ara les dues s'exposaran al Museu Comarcal de Berga en el programa de l'Any Bertrana.

L'autor de la novel·la Josafat (1906) també pintava. El 1931, ell i la seva filla Aurora van estiuejar a Berga. Es van allotjar a la fonda Sant Antoni i aquell mateix any Bertana va exposar a Berga, on va mostrar una trentena de pintures.

L'any següent, Bertrana va repetir l'experiència i, en aquesta ocasió, va fer donació d'un dels seus quadres com a mostra d'agraïment per la gran rebuda que va tenir l'exposició.

El quadre ha estat penjat al consistori berguedà durant molts anys. El 2015, el Museu Comarcal de Berga en va incorporar a la col·lecció permanent. Posteriorment en van trobar un altre. Són dues a l'oli sobre fusta.

Els quadres quedaran exposats públicament al Museu Comarcal de Berga del 8 al 25 d'abril. Per a commemorar l'efemèride del naixement de Prudenci Bertrana, el consistori berguedà cedirà les dues obres al Museu d'Art de Girona per a l'exposició temporal Prudenci Bertrana. Dibuix i pintura, que acollirà l'equipament gironí a partir del proper mes de maig i fins a l'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema