11 de abril de 2017
11.04.2017

La UdG destina part dels diners que tenia reservats per al Parc a programes d'ajudes

Sergi Bonet anuncia 5 milions per a programes d'ajudes per a professorat i grups de recerca

12.04.2017 | 07:03
Sergi Bonet, el 6 d´abril, a la porta de la UdG.

La Universitat de Girona (UdG) destinarà 5 milions a dos programes d'ajudes per a professorat i grups de recerca. Concretament, 2 milions s'invertiran en ajudes per a tot el personal docent investigador que vulgui millorar el seu currículum i aconseguir acreditacions. Els 3 milions restants es destinaran als grups de recerca. Els d'àmbit tecnològic i científic disposaran de diners per comprar aparells i els d'àmbit humanístic podran adquirir bibliografia.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que tots els grups de recerca i tots els professors hi podran optar. Els dos programes estan inclosos dins el pressupost del 2017 i es paguen amb part dels diners reservats per salvar el Parc Científic de la UdG. Com que no hi ha hagut acord entre administracions i el jutge l'ha enviat a liquidació, la UdG ha destinat aquests diners a d'altres projectes. El pressupost del 2017 arriba als 91,5 milions.

La UdG havia aprovat destinar 3,4 milions a eixugar part del deute del Parc Científic i Tecnològic i, així, contribuir a superar el concurs de creditors. A darrera hora, i buscant un acord a contrarellotge, va consignar també un xec per 2,5 milions davant de notari per intentar arribar a una solució. Com que aquest acord entre administracions no ha estat possible i el jutge ha enviat el complex a liquidació, la UdG ara pot disposar d'aquests diners.

A falta de tancar la liquidació del 2016, el rector de la UdG, Sergi Bonet, creu que la universitat tindrà un romanent proper als 7 milions. Bona part d'aquests diners són, doncs, les partides reservades per al Parc (5,9 milions) que, ara, serviran a beneficiar professorat i grups de recerca.

Per una banda, es crearà un programa dotat amb 2 milions per ajudar econòmicament personal docent investigador (PDI) per millorar el seu currículum. En el món acadèmic, els professors han d'anar acreditant trams de recerca i d'altres requisits per optar a places i anar millorant la seva situació laboral dins la universitat. Amb aquests ajuts, la universitat vol garantir-los uns recursos per millorar currículums.

Per altra banda, s'invertiran 3 milions en compra d'aparells científics i també en adquisició de nova bibliografia.

Els diners aniran destinats a tots els grups de recerca. Bonet ha explicat que en el cas dels grups de recerca d'àmbit científic els diners aniran per comprar infraestructura científica i, en el cas dels grups humanístics i socials, se'ls facilitarà l'adquisició de bibliografia.

El rector de la UdG defensa que els dos programes aniran destinats a tots els professors i a tots els grups de recerca. «En moments com ara no podem deixar cap àmbit al darrere, no es tracta de competir entre si sinó de millorar respecte a si mateixos», ha manifestat el rector.

Bonet reconeix que és un planejament molt particular de l'equip de rectorat i que no tothom el pot compartir. «Hi ha qui ho critica perquè diuen que és cafè per a tothom però és el nostre plantejament, la universitat ha de ser universal i ajudar tothom».

Aquests programes s'inclouen en el pressupost del 2017, que ja s'ha aprovat i compta amb el vistiplau del Consell Social de la UdG. Els comptes de la universitat per a aquest any arriben als 91,5 milions. El 2016 va ser de 89,3 milions.

El rector ha destacat que, des del 2013, hi ha hagut una projecció a l'alça i que han crescut tant les transferències de la Generalitat, que varien segons el nombre d'estudiants, com els ingressos per les matrícules. Si l'any 2013 la UdG ingressava 49,4 mijlions de la Generalitat, el 2017 en rebrà 53,5 . El mateix ha passat amb els ingressos per les matrícules, que han passat dels 23 milions del 2013 als 26,4 milions del 2017. «Podem dir que hem aconseguit un creixement consolidat dels ingressos», manifesta Bonet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema