13 de abril de 2017
13.04.2017

Ventura Pons finalitza la primera part del rodatge de la pel·lícula «Miss Dalí»

El film se centra en la vida de la germana del geni empordanès, Anna Maria, un personatge poc conegut i que encarna l'actriu britànica Siân Phillips · Els enregistraments de la cinta continuaran durant dos mesos més entre Cadaqués i Figueres

13.04.2017 | 08:29
La primera part del rodatge s´ha centrat en el 1989, l´any en el qual va morir Salvador Dalí.

Coneixia la família Dalí, també el geni, però la seva germana, Anna Maria, era gairebé una desconeguda per a ell. Amb aquesta premissa, el director de cinema, Ventura Pons, va idear el fim Miss Dalí, que es va començar a gravar al març a Cadaqués i que ja ha tancat la primera etapa, centrada en l'any 1989. «De Dalí se n'ha parlat molt però els personatges amagats, els que tenen sentiments, són els que m'agraden», assegura. El director va presidir ahir una roda de premsa on també van assistir dues de les actrius principals i protagonistes del film: les britàniques Siân Phillips –que encarna Anna Maria- i Claire Bloom –la seva amiga de ficció, Maggie. El rodatge continuarà entre abril i maig a cavall entre Cadaqués i Figueres i rememorarà els anys 20 i 30, l'«arcàdia feliç» de la família.

«La pel·lícula narra una història molt maca de l'amor entre dos germans que van estar més de 40 anys sense parlar-se. És com una tragèdia grega». Així va definir Ventura Pons l'argument de la seva nova pel·lícula. El cineasta català va començar a gravar-la el 27 de març i ahir va donar per tancada la primera part que s'ha rodat gairebé íntegrament a Cadaqués. Aquesta part del film s'ha centrat en el 1989, l'any en què va morir Dalí. Pons coneixia la família Dalí però Anna Maria li era pràcticament desconeguda. «Ara n'he llegit 23 llibres», va precisar. Potser per això ha decidit explicar aquesta part de la «història». «De Dalí se n'ha parlat molt i hi ha 50.000 llibres sobre ell. De l'Anna Maria no. Els personatges ocults, els que tenen sentiments, són els que m'agraden», va concretar.

El cineasta no va posar data a l'estrena del film però va explicar que en les properes setmanes començaran la segona part centrada entre els anys 20 i 30, l'època feliç de la família. En aquesta ocasió els escenaris se centraran de nou en Cadaqués i Figueres. En aquesta darrera ciutat, gravaran a la casa on va néixer i va viure el geni.

La cinta, gravada en part en anglès, ha convertit en protagonista a la britànica, Sian Phillips. L'actriu que encarna Anna Maria ha assegurat que, tot i que no coneixia la seva figura, li ha semblat un personatge interessantíssim. Phillips ha afirmat que, des del seu punt de vista, Gala va tenir un paper determinant en la complicada relació dels germans. «Anna Maria creia que sempre seria la seva musa. No creia que Gala pogués succeir, era una força enorme i imparable», va assegurar.

Entre la ficció i la realitat

En aquesta primera part del rodatge, Phillip ha estat íntimament acompanyada de Claire Bloom. Bloom es posa a la pell de l'únic personatge de ficció de la pel·lícula, una amiga anomenada Maggie. El personatge creat per Ventura Pons, però, no és del tot imaginari. El director ha explicat que s'ha inspirat en la persona que li va fer de mare dels 14 als 20 anys a Londres arran d'una situació familiar complexa. Un petit homenatge que el director ha volgut fer en una cinta molt especial per a ell.

Bloom, que també va ser present a la roda de premsa, va assegurar que el seu personatge actua com una mena de bàlsam per a Anna Maria. «La Maggie entén molt bé la seva situació, que està molt dèbil físicament i mentalment i, al final, aconsegueix fer-la sentir bé». Ambdues actrius han assegurat estar molt contentes de visitar Catalunya. Per a Phillips ha estat la primera vegada mentre que Bloom ja va venir a Espanya a rodar la pel·lícula Alejandro Magno, l'any 1956.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema