Xavier Bosch, Rafael Nadal, Vicenç Pagès i Jordà, M. Mercè Cuartiella, Saïd El Kadaoui, Martí Gironell, Elisenda Roca o Maria Carme Roca van ser alguns dels setanta escriptors que es van donar cita, dijous a la tarda, al ja tradicional berenar literari que organitza cada any la llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí.

L'acte va començar amb els parlaments de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Antoni Daura, president del Gremi de llibreters de Catalunya, i Josep M. Rufí, alcalde de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

També va pronunciar unes paraules durant aquest acte inicial Rosa Rosés, nascuda l'any 1926 i que recentment ha publicat la seva biografia Trenes tallades. Records d'una nena de Rússia, amb l'editorial Cal·lígraf; i Joan Isaac, que va parlar de la cançó d'autor i la poesia aprofitant la publicació del seu primer poemari, Intimissimi (Llibres del Segle).

El berenar literari de la llibreria El Cucut, que enguany celebra el seu trentè aniversari, també va comptar amb la presència de molts altres destacats autors gironins i catalans com Josep Navarro Santaeulàlia, Mar Bosch, Neus Arqués, Anna Carreras, Joan Isaac, Elisabet Riera o M. Lluïsa Amorós, a més del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.