Milers de persones han inundat des de primera hora del matí la rambla de la Llibertat i la plaça Catalunya de Girona. La bonança amb què s'ha aixecat aquest 23 d'abril ha invitat a la ciutadania a cercar la rosa i el llibre entre les desenes de parades d'entitats i comerços que s'ubiquen al centre de la capital gironina.

Com és habitual la Casa Solterra ha acollit la celebració de l'esmorzar literari amb un centenar d'autors, llibreters i editors. L'edició d'enguany s'ha dedicat a la commemoració de l'Any Bertrana, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è aniversari del naixement de la seva filla Aurora.

Durant la jornada d'ahir, escriptors com Xavier Bosch, Màrius Serra, Gemma Ruiz, Pilar Rahola, Joan-Lluís Lluís, Mònica Usart o David Cirici, entre molts altres, van desfilar per diverses llibreries gironines firmant els seus exemplars. Avui serà el torn dels autors locals com Xevi Sala, Miquel Fañanàs, Maria Mercè Roca o Rafel Nadal, entre d'altres

Altres municipis gironins també viuen la diada amb gran afluència de públic. La rambla de Figueres s'ha omplert també de roses, llibres i persones. S'hi ha organitzat la tradicional fira d'intercanvi de llibres.

A Blanes les parades s´han instal·lat al llarg del Passeig de Dintre i altres carrers del centre. Al matí, a la capital selvatana han estat signant llibres els blanencs Rafel Bagot i Xavi Marina.

Els habitants d'Olot tampoc s'han perdut aquesta cita i han omplert els carrers de la ciutat, on s'han instal·lat més de 70 parades disposades a vendre llibres i roses. A més, la ciutat ha aconseguit atreure visitants amb la celebració del tercer Dictat Popular i el festival Sismògraf.

Banyoles també ha lluït amb activitats organitzades per a totes les edats durant tot el dia, com audicions de sardanes, actuacions de castells i activitats d'animació per als més petits.

El municipi costaner de Lloret de Mar ha reinventat la programació de Sant Jordi organitzant visites guiades a l'acabat d'inaugurar Museu de Can Font, que és l'única casa d'indians municipal que està oberta al públic a Catalunya i que data de finals del segle XIX i principis del XX.

Els llibreters gironins ja han confirmat que durant tota la setmana s'ha registrat un increment de vendes i esperen amb optimisme la jornada d'avui.

Pel que fa als floristes, el gremi preveu repetir les xifres de l'any passat.