El projecte Catalonia in Venice 2017_La Venezia che non si vede, d'Antoni Abad, comissariat per Mery Cuesta i Roc Parés, proposarà a la Biennal d'Art de Venècia un recorregut sensorial per la ciutat italiana.

Catalunya participa per cinquena vegada consecutiva a la Biennal dins els Eventi Colateralli, als Cantieri Navali de Castelló del 13 de maig al 26 de novembre d'aquest any.

El projecte es basa en un mapa sonor de la ciutat de Venècia a través de posts sonors que s'enregistren a l'app BlindWiki, creada per Antoni Abad a finals del 2014. Com van explicar en la presentació d'ahir, aquesta interpretació sensorial de la ciutat dels canals s'ha fet en col·laboració amb persones cegues o amb baixa visió, que utilitzen els sentits d'una manera diferent.

L'objectiu és desvetllar formes urbanes menys evidents i traçar un nou mapa del territori públic útil per a tothom. El director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, va remarcar que el projecte «no és expositiu, sinó que és una experiència artística; un projecte d'intervenció sonora a la ciutat, que pretén mostrar la Venècia tal com la viuen col·lectius i persones amb diversitats funcionals».