07 de maig de 2017
07.05.2017

Alemanya recorda Marlene Dietrich 25 anys després

07.05.2017 | 07:14

Alemanya va recordar ahir Marlene Dietrich en complir-se 25 anys de la mort de la seva actriu més universal i un dels símbol del rebuig al nazisme. «Marlene Dietrich és un nom que comença amb una carícia i acaba amb una fuetada», va escriure el poeta i cineasta Jean Cocteau, en una frase que reflecteix l'àmplia gamma de sensacions que suscita l'actriu berlinesa.

De dona fatal a L'àngel blau, a personatge androgin a Marroc. D'icona de la moda -els pantalons amples que usava segueixen anomenant-se «Pantalons Marlene» -, a incansable lluitadora contra el règim de Hitler. Actriu i cantant i sobretot un mite que ella mateixa va conrear fins a la seva mort.

El Museu del Cinema de Berlín ha organitzat durant el cap de setmana visites guiades centrades en els objectes relacionats amb Marlene Dietrich, amb la seva llegenda i amb la seva carrera. A més presentarà un documental sobre la seva vida i les emissores més importants del país emetran programes en el seu honor, mentre que dues dissenyadores, Lisa Lang i Anja Dragan, han creat el vestit il·luminat amb el qual Dietrich va somiar fa seixanta anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema