Éssers d'un altre planeta arriben a la terra amb l'única missió de divertir-se. La seva presència comporta una severa, provocadora i alhora divertida crítica sobre el món actual per part, ni més ni menys, d'unes misterioses boles peludes.

Succeeix amb els pescadors d'una petita embarcació. En plena feina, un estrany peix salta a coberta i, no prou satisfet, realitza un segon salt per arribar al sostre de la cabina, davant la sorpresa de tots els tripulants. Ni el capità ni la resta de la tripulació ha vist mai un exemplar semblant: és esfèric com un peix globus, encara que més gros, més semblant a «una pilota de platja», encara que sense cua, aletes ni ulls. Només té pèl. Un pèl blanc i dens que el cobreix per complet. El capità sent curiositat i se l'emporta a casa, on el misteriós ésser jugarà amb els nens com si es tractés d'una nova mascota. En el joc, entrarà als seus ordinadors i acabarà per introduir-se al Centre de Seguretat Nacional dels Estats Units. És el hackeig el que conduirà els investigadors a la pista d'aquest particular individu arribat d'un altre planeta.

Només un escriptor com Luke Rhinehart, pseudònim de George Cockcroft (Nova York, 1932), és capaç d'enganxar el lector amb una història tan absurda com aquesta, en què unes estranyes boles peludes envaeixen la Terra. Sota l'aparença d'un thriller de ciència-ficció, Rhinehart embasta a La invasión de las bolas peludas una hilarant sàtira carregada d'ironia i crítica a l' establishment polític.

La família Morton anomenarà la seva raça els PES, estrany individu que aviat aprendrà l'idioma humà. El bategen com Louie i es converteix en una mascota adorable i afectuosa. Però res és el que sembla: els Morton no triguen a descobrir que Louie té una intel·ligència sorprenent, superior a la humana, i que és capaç, a través de qualsevol ordinador, de sembrar el caos més absolut. A més de piratejar, els PES es dediquen, al millor estil Robin Hood, a saquejar els comptes de les grans companyies per transferir fons als ciutadans del carrer. D'un dia per l'altre, la família Morton es fa famosa i surt als diaris i els telenotícies; tot seguit Louie entra a la llista dels més buscats de l'FBI. I tot per «una mica de diversió», al·lega. No és la primera vegada que els PES són notícia. En altres parts del món ja els han vist i els coneixen.

Va ser El hombre de los dados ( El hombre de los dadosThe Dice Man, el llibre amb el qual Rhinehart va fer el gran salt. La novel·la es va convertir ràpidament en una obra de culte al Regne Unit i als Estats Units, països on va vendre milions d'exemplars. Envoltada de polèmica per la cruesa amb què es reflecteix l'ambient de permissivitat que es respirava a la Nova York de principis dels 70, era alhora una dura crítica de la ciència de la psiquiatria. L'obra va ser inclosa per la BBC en la llista dels 50 llibres més influents dels darrers 50 anys.

George Cockcroft escriu amb el pseudònim de Luke Rhinehart, que al mateix temps és el nom d'un dels protagonistes de les seves novel·les. Va estudiar Psicologia a la Universitat de Cornell i a la de Columbia, doctorant-se en aquesta última. Va ser professor de Zen entre altres matèries. El 1971 es va instal·lar amb la seva família a Deià (Mallorca), on va viure cinc anys. El 1976 va tornar als Estats Units i des de llavors viu en una granja de Nova Anglaterra sense concedir entrevistes i dedicat exclusivament a la literatura.

Qüestionament al sistema capitalista, la societat de consum i els partits polítics que la mantenen, La invasión de las bolas peludas trenca amb l'atmosfera cultural tèbia del present amb un humor únic que fa recordar a les bogeries de Ignatius Reilly a La conxorxa dels ximples. Aquí els ximples són els individus de la raça humana.