Amb Prometheus, el veterà Ridley Scott agafava de nou les regnes de la saga Alien per encarregar-se personalment del seu reboot per a les noves generacions. El resultat va dividir la crítica, però va saber establir els pilars d'una nova sèrie de pel·lícules que expliquen els successos previs a la trobada entre la tinent Ripley i el mític alienígena.

Per tant, Alien: Covenant és tant una seqüela de Prometheus com una preqüela d' Alien, només que aquesta vegada Scott és molt més generós a l'hora de mostrar les atrocitats del monstre. Els protagonistes són els integrants de la nau Covenant, que ha sortit de la Terra per investigar un misteriós planeta. Quan hi arriben, enmig d'uns paisatges gairebé paradisíacs, s'hi troben un únic habitant: David, l'androide de la Prometheus. Els adverteix que, malgrat les aparences, es troben en un planeta molt hostil habitat per unes criatures poc amistoses. I no cal dir que els protagonistes descobreixen ben aviat a què es refereix.

Dotada d'unes atmosferes molt més malsanes que les de Prometheus, i recuperant l'essència més terrorífica de la pel·lícula de 1979, Alien: Covenant vol ser un homenatge als fans que han mantingut viva la saga, i també el film que marqui tendència en futures entregues. Un dels seus plats forts és el repartiment, encapçalat per Katherine Waterston, Michael Fassbender, Demián Bichir, Danny McBride, Noomi Rapace (la presència de la protagonista de Prometheus, que segurament serà en forma de cameo, és un dels secrets més ben guardats de la pel·lícula), Billy Crudup, Carmen Ejogo, Callie Hernandez i James Franco.