El Museu d'Arqueologia de Catalunya d'Empúries (Alt Empordà) exposarà del 18 al 31 de maig el "tresor" de 200 denaris de plata que es va localitzar durant una campanya d'excavacions a la ciutat romana del jaciment l'any 2016. Les peces s'han restaurat aquest hivern i ara es podran veure per commemorar el Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dijous. Les monedes es van localitzar a l'interior d'un petit recipient de terrissa, que estava enterrat per sota d'un dels locals en procés d'excavació. El nivell on es van trobar es relaciona amb el període fundacional de la ciutat romana, al llarg de la primera meitat del segle I aC. Es tracta del conjunt monetari més nombrós localitzat fins ara a la zona.

El "tresor" localitzat està conformat per 200 monedes de plata, la més moderna de les quals correspon a l'emissió de C.Postumius, encunyada a Roma l'any 74 aC.

El Museu ha recuperat i restaurat ara la important troballa. Els resultats de l'estudi es publicaran properament en revistes dedicades a l'estudi de monedes antigues.

La sala permanent del centre les exposarà des d'aquest dijous i fins a finals de mes.