A quarts de cinc de la tarda, a la primera llotja del Teatre Municipal més pròxima a l'escenari, el regidor de Cultura, Carles Ribas, obserbava amb un somriure poc dissimulat la platea mentre s'escenificava Gossos per a menuts. A primers de març, en la presentació de la tercera edició del Festivalot, ell mateix ja havia advertit, amb la complicitat dels organitzadors, Els Amics de les Arts, que en aquesta cita l'autèntic espectacle és a les platees. Plenes de famílies, de nens i nenes que, potser, assisteixen a un concert per primera vegada, i es mouen irresistiblement al passadís. O a la butaca, absorts pels llums que s'encenen i s'apaguen.

El Festivalot va tornar a arrencar amb èxit, amb milers de persones fent florir la música per a tots els públics en els diferents escenaris concentrats pel Barri Vell. Si fa quinze dies tot eren visitants mapa en mà perseguint flors, aquest cap de setmana el marquen els globus, la motxilla blava del festival i un extens programa musical per a tots els públics.

Tres plens al Teatre Municipal, un degoteig continu de públic a la plaça del Pallol, i gran assistència a La Mercè i a l'escenari de la Rambla. Així es podria descriure, com si fos un tuit de pocs caràcters, el que va donar de si la primera jornada del Festivalot. Al matí, mentre a La Mercè s'hi estrenava Hits, música per a nadons, al Municipal Dàmaris Gelabert oferia la seva fórmula infalible per animar els nens, sobretot en edat preescolar. Al migdia, ja sota una calor sufocant, la plaça del Pallol es començava a omplir. Va trencar el gel l'Orquestra Fireluche.

A l'hora de dinar el Barri Vell era un formiguer. Restaurants plens i ganes de més. A La Mercè la tarda es va obrir amb un altre èxit assegurat, Mainasons, per seguir el programa amb l'actuació de Gossos al Teatre Municipal. La banda manresana es va mostrar «emocionada» de tocar a Girona «a l'hora de la migdiada» davant d'un auditori amb tan escassa mitjana d'edat. Van arrodonir el concert interpretant les últimes cançons amb la col·laboració del Cor Geriona infantil.

Al Pallol hi van actuar Albercocks i Animal. A la Rambla, que acull l'escenari de les escoles de música, s'hi va presentar el projecte Kumbacawé. També va ser un èxit la sessió de zumba organitzada per La Caseta dels infants al Saló de descans del Teatre.

El Festivalot continua avui amb diversos plats forts. Els Amics de les Arts, organitzadors de l'esdeveniment, oferiran dues sessions al Teatre Municipal (11.00 i 16.30). Serà un concert atípic i molt especial perquè el repertori l'escolliran els nens, enganxant gomets a les seves cançons preferides de les que proposarà el grup, prèviament. També s'espera l'actuació d'El Pot Petit (12.00), de franc, a l'escenari del Pallol. En aquest mateix espai a la tarda hi haurà Heavy per xics (16.45). En la jornada d'avui també debuta una sessió de cinema infantil al Truffaut (11.00).