La tradicional pujada al castell de Montgrí, que serveix per inaugurar la cinquena edició del festival Ítaca, va comptar ahir amb més de 700 participants. La caminada va començar a les 10 del matí. En arribar al castell, es va celebrar el tast de vins DO Empordà, que va comptar amb la participació de fins a 11 cellers de la denominació empordanesa. A continuació i amb la copa plena, els assistents van gaudir de les actuacions de Guillem Roma i de Pau Riba, que va tancar el seu concert amb el tema Noia de porcellana.

Després del descens, els assistents van poder recuperar forces amb un dinar de fideuà a l'ermita de Santa Caterina. Com és habitual, famílies i gent de totes les edats van compartir aquesta experiència que combina la descoberta del territori, els productes de l'Empordà i la cultura.

Fins a principis de juliol, el festival oferirà propostes artístiques de música, teatre, xerrades i activitats familiars de qualitat a l'abast de tothom i per a tots els públics amb l'objectiu de reivindicar la cultura com un dret bàsic, segons apunten els organitzadors.