La Fundació Gala-Salvador Dalí i el Centre d'Estudis Visuals de la Universitat de Pequín van signar ahir un conveni marc de col·laboració amb l'objectiu de promoure l'obra daliniana a la Xina a través de d'activitats culturals que fomentin el coneixement del geni entre el públic xinès.

El país asiàtic s'ha convertit en un públic prioritari. La fundació hi veu múltiples possibilitats en el terreny artístic, acadèmic i jurídic, sobretot en l'àmbit de la propietat intel·lectual.

El primer projecte que es tirarà endavant a través de l'acord serà la traducció i interpretació del catàleg raonat de l'obra pictòrica de Dalí al mandarí.

L'Institut Cervantes de Pequín va ser l'escenari de la rúbrica de l'acord entre la Fundació i el Centre d'Estudis Visuals de la universitat xinesa.

Fa temps que la Xina s'ha convertit en un país prioritari per a l'ens. L'objectiu del conveni és crear un marc ben definit de col·laboració «estreta» i «estable» entre les dues institucions a llarg termini.

La voluntat és, sobretot, promoure l'obra del geni empordanès entre el públic xinès i, a la vegada, donar suport a l'activitat divulgativa del centre d'estudis a Europa.

L'acord, asseguren des de la fundació, permetrà desenvolupar diversos projectes, ara en vies de discussió, i contribuirà a crear un entramat de col·laboradors.

Per a la traducció i interpretació del catàleg raonat de l'obra pictòrica de Salvador Dalí al mandarí, el centre col·laborarà amb les facultats de Filologia Hispànica i l'Escola de Traductors de la Universitat de Pequín amb l'objectiu de contextualitzar el contingut i facilitar-ne la comprensió.

El catàleg és, a hores d'ara, un dels principals projectes acadèmics de la fundació.

A dia d'avui, està publicat en castellà, català, anglès i francès i es pot consultar a través del web de la institució.

En Centre d'Estudis Visuals és una institució nacional dedicada a la investigació de l'art tradicional xinès, l'art xinès contemporani i al món de la història de l'art.

A l'acte de signatura hi van assistir el gerent de la fundació, Joan Manuel Sevillano i el director del centre, LaoZhu, entre d'altres.