La sala d'exposicions Ca l'Anita de Roses va inaugurar ahir l'exposició multidisciplinària col·lectiva Mobilització, que explora l'impacte de la telefonia mòbil en les vides de les persones coincidint amb el desé aniversari de la creació d'aquesta andròmina tecnològica.

L'historiador de l'art Enric Tubert va participar a l'acte per recordar que la mostra vol fer reflexionar sobre l'impacte dels telèfons mòbils en les nostres vides, «sotmeses a una immediatesa que ha envait tots els aspectes de la nostra existència».

Tubert va dir que el veritable Gran Germà són les plataformes tecnològiques, ja que és «a través dels algoritmes que dissenyen controlen els usuaris en última instància».

Durant la inauguració es va dur a terme la performance Silenci si us plau, de Montse Seró , i la coreografia en progrés ...i cada vegada més lluny, del grup d'adults de l'Escola de Nou Moviment i Dansa Contemporània i del Col·lectiu El Paller.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va donar la benvinguda al centenar de persones que es van aplegar a l'acte. Toni Martínez, tècnic de Cultura del consistori, va remarcar la importància que Roses formi part del circuit artístic de la demarcació de Girona. També hi havia Pilar Farrés, coordinadora d'Empordoneses.