L'èpica de la pel·lícula Pàtria, una història que parla sobre els orígens de Catalunya a través de la llegenda d'Otger Cataló, arriba avui als cinemes. «És un film que va directe a les nostres arrels, les nostres tradicions, el nostre nucli i la nostra sang» i «ens farà sentir orgullosos de ser catalans», declara el seu director, Joan Frank Charansonnet.

Rodada en bona part a l´Empordà, la pel·lícula s´estrenara a un total de 49 sales d´exhibició catalanes i els seus protagonistes acudiran aquest vespre a una presentació que tindrà lloc (20.30 h) als Cinemes Albèniz Plaça de Girona, on també es farà la projecció (21 h) i estarà en cartellera tota la setmana. La presentació a Girona comptarà amb la presència de Joan Frank Charansonnet i els actors Miquel Sitjar, Miquel Gelabert i Àngels Bassas.

La història recupera la mitologia tradicional catalana que atribueix la fundació del nom de Catalunya a un cavaller d'origen got anomenat Otger Cataló.

El film s'ha rodat també al Berguedà amb un equip de gairebé 500 persones.

Otger Cataló és un personatge que, segons explica la llegenda, va conquerir Catalunya als sarraïns. La història se situa al segle VIII, 200 anys abans que el comte de Barcelona, Osona i Girona, Guifré el Pilós, assentés les bases del que avui es coneix com a Catalunya.

La llegenda explica que del cognom de Cataló després se'n va derivar el mot que donaria nom al país. A partir d'aquesta llegenda, Charansonnet ha elaborat la pel·lícula Pàtria, film de cinema èpic amb escenes d'amor, desamor, cavalleresques i, fins i tot, una crema de bruixes.

Charansonnet va escollir l'actor Miquel Sitjar per interpretar el personatge principal. El repartiment també inclou Boris Ruiz, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz i el mateix director, Joan Frank Charansonnet.

El film compta amb poc més de 250.000 euros, «una xifra que a Hollywood hagués ascendit fins als dos milions», apunta Charansonnet. Pàtria és una coproducció Dejavú Films i Capaneida Films i amb la col·laboració de les administracions locals.

«Coincidint en un moment de reivindicació de la identitat nacional, el film pretén refermar aquest sentiment des d'un punt de vista èpic, fent una revisió de les llegendes catalanes i reinterpretant-les amb una mirada cinematogràfica pròpia», han informat a través d´un comunicat els responsables del film.