Estiu 1993, de Carla Simón, s'ha endut el premi al millor llargmetratge en la desena edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), a més del premi Nova Crítica.

El film explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva després de la mort de la seva mare.

Els guanyadors es van donar a conèixer en la gala de cloenda del festival, diumenge a la nit, conduïda per Toni Albà, a Roda de Berà.

Graffiti, de Lluís Quílez, va ser reconegut com el millor curtmetratge. El premi al millor documental va ser per Sasha, amb guió i direcció de Fèlix Colomer.

La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, va rebre el guardó de millor guió cinematogràfic. Blaumut, amb Previsions d'acostament, va rebre el premi al millor videoclip.

El públic va premiar El viatge de l'Unai, un documental d'Andoni Candela. El premi 'Jove 48 hores' va ser per Les coses són allí, un curtmetratge de la tarragonina Lia Guasch.

El guió per a un curtmetratge de ficció Címbals, d'Artur Trias, va rebre el guardó al millor guió escrit. El documental Cucli, amb guió i direcció de Xavier Marrades, va rebre la menció especial del jurat.

La millor producció de les comarques tarragonines va ser Baix a mar, els estius a la Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del segle XX, un documental de Maria Roig.

Clic! va ser el curtmetratge premiat com la millor producció d'un centre educatiu, fet per l'alumnat de batxillerat de Cultura Audiovisual de l'Institut Llucmajor amb direcció de Víctor Castells.

Segons Barrero, el veredicte és «equànime» i amb els premis del públic, Nova Crítica i millor guió escrit s'arrodoneix el palmarès.