L'artista Víctor Dolz (Begur 1945) presenta, des del 10 de juny, tres exposicions a Palafrugell, ubicades al Teatre Municipal, a la Biblioteca i la sala Empordà del Museu de Can Mario, un dels equipaments de la Fundació Vila Casas a l'Empordà.

Al vestíbul i a la sala d'exposicions del Teatre Municipal i a l'espai de l'Arteca de la Biblioteca es pot veure la mostra Gent...

L'exposició de Can Mario porta per títol Resolució extrema. Homenatge al meu amic Dídac García.

En tots tres casos es mostren retrats, sovint en forma de tríptic, de persones conegudes personalment per l'artista, familiars, amics i coneguts, «dels quals extreu la seva més íntima personalitat amb una mirada introspectiva vers el personatge», ha informat l'ajuntament de Palafrugell.

Dolz, guionista i autor de curtmetratges, escriptor i pintor explica que intenta pintar rostres humans coneguts, persones properes, que configuren la seva col·lació humana.

Ha de conèixer l'ànima d'aquella persona per poder captar la seva interioritat i plasmar-la a la tela. Un pintor «inquietant», que ofereix una visió particular sobre la bellesa i la relativitat d'aquesta, així com el pas del temps.

Fugint de la representació en el sentit figuratiu, l'artista aborda la visió més expressionista i dona un sentit imaginatiu al retrat, «més enllà del decorativisme i la complaença». Amb aquestes són quatre les exposicions que haurà realitzat Víctor Dolz a Palafrugell aquest any, ja que al mes de gener va inaugurar a la Sala Manufactures del Museu del Suro una altra mostra sota el títol (1) La vida... Pintura de Víctor Dolz , ja finida.