16 de juny de 2017
16.06.2017

«La vida secreta de Portlligat» rep el premi del Consell Internacional de Museus

Montse Aguer és la guionista i David Pujol el director de la pel·lícula ?La Fundació Gala Dalí guanya per tercer any l'apartat de llargmetratge

19.06.2017 | 07:05
El «making of» del documental.

El documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí ha guanyat el Premi d'Or en la categoria de llargmetratges de museus de l'AVICOM, el Comitè Internacional de l'Audiovisual, Noves Tecnologies i Mitjans Socials de l'ICOM, el Consell Internacional de Museus.

La Fundació Gala-Salvador Dalí va informar que el guardó va ser recollit la nit de dimecres pel coordinador de les cases-museu de Púbol i Portlligat, Jordi Artigas, en una cerimònia que va tenir lloc al Museu de John Amos Comenius, a la República Txeca, en el marc del FAIMP 2.0, el Festival Internacional de l'Audiovisual i Multimèdia sobre Patrimoni i Museus.

Aquesta competició té un jurat internacional d'experts que analitzen les millors produccions del món de la museologia.

En aquesta edició es van presentar 34 projectes que competien en les categories de curt, mitjà i llargmetratge i entre els finalistes es trobaven la National Tetryakov Gallery de Moscou, els Museus del Kremlin i el Museu de la ciutat d'Espoo (Finlàndia).

És el tercer any que la Fundació Gala-Salvador Dalí presenta un projecte audiovisual i obté el guardó d'Or en la categoria de llargmetratge.

El 2014, va guanyar el primer premi internacional pel documental Dalí-Pitxot. L'al·legoria de la memòria i, el 2015, pel projecte Dalí, l'última gran obra, els tres han estat produïts per la Fundació Dalí i realitzats per DocDoc Films.

La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí s'ha realitzat aquest any sota la direcció de David Pujol, director de la productora DocDoc Films, amb el guió de Montse Aguer, directora dels museus Dalí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema