20 de juny de 2017
20.06.2017

El festival Ethno Catalonia de Banyoles es farà del 7 al 17 de juliol i inclourà deu concerts

La segona edició comptarà amb 40 músics residents que crearan un espectacle de folk que es veurà a Barcelona, Tàrrega i Osca

27.06.2017 | 17:10
El festival Ethno Catalonia de Banyoles es farà del 7 al 17 de juliol i inclourà deu concerts

El campus i festival folk internacional Ethno Catalonia que va fer-se l'any passat a Banyoles tindrà una segona edició del 7 al 17 de juliol amb les actuacions de Roba Estesa, Juan Antonio López Sextet, i Liceu´s SuperSax Project, tots ells inclosos en la Xarxa de Músiques a Catalunya, el circuit de concerts de la federació catalana de Joventuts Musicals.

D'altra banda, també s'organitzarà un concert benèfic amb els Cors Àkan i Kumbalawé, dos projectes que es desenvolupen a Girona i Banyoles respectivament amb la voluntat d´integrar població immigrada a través del cant coral.

El programa a més inclou un concert del grup Zimbàbue Jesa, a través del projecte de Jeunesses Musicales International Imagine, i Biflats, fanfara catalana que arriba a través del nou festival Amb So de Cobla de Palamós.

I també es faran tallers, concerts individuals de residents i una jam session, segons es va anunciar ahir en roda de premsa.

L´Ethno Catalonia creix en nombre d'activitat entre altres coses perquè incorpora el tradicional Festival Folklòric que organitzen des de fa més de 20 anys Foment de la Sardana de Banyoles i l´Esbart Dansaire Fontcoberta.

A més a més, 40 músics seleccionats per dur a terme la residència artística treballaran durant sis dies a l'Ateneu-Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles.

La principal novetat és que el muntatge resultant es veurà a Barcelona, Osca i Tàrrega aquest juliol. Ethno Catalonia s'inscriu en el programa Ethno que impulsa la Jeunesses Musicales International amb seu a Brussel·les.

La Federació de Joventuts Musicals de Catalunya va crear l'any passat l'Ethno Catalonia, un campus i festival folk internacional adreçat a joves músics d'arreu del món (entre 18 i 30 anys).

En total va comptar amb la participació de 36 músics que van treballar en un espectacle. L'objectiu final és fomentar l'entesa i el diàleg intercultural.

Està obert a músics individuals o grups provinents de diferents països. Al voltant d´aquest treball artístic es vertebra tot un festival, amb un programa d´activitats obert a tothom. Banyoles serà la seu permanent del Festival.

El projecte que hauran creat conjuntament anirà de gira –l'Ethno Tour– i es podrà veure el 13 de juliol a Barcelona (Concerts Músiques del Món), el 14 de juliol a Tàrrega (Festival Paupaterres) i el 15, a Osca (Festival Pirineos Sur).

L'Ethno estarà present a 15 països

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional que organitza Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Falun, Suècia, està dirigit a joves músics (de fins a 30 anys) amb l'objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global.

Present en 15 països, Ethno uneix a joves a través dels campus i festivals anuals i internacionals, tallers i concerts i el treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure la pau, la tolerància i la comprensió. L'essència del projecte Ethno es caracteritza per l'aprenentatge democràtic basat en la igualtat.

Els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país. La coordinació i dinàmica de treball del campus i festival està liderada per músics. En el cas d´Ethno Catalonia, són Pau Baiges (Catalunya) i Havard Enstad (Noruega).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona