El campus i festival folk internacional Ethno Catalonia que va fer-se l'any passat a Banyoles tindrà una segona edició del 7 al 17 de juliol amb les actuacions de Roba Estesa, Juan Antonio López Sextet, i Liceu’s SuperSax Project, tots ells inclosos en la Xarxa de Músiques a Catalunya, el circuit de concerts de la federació catalana de Joventuts Musicals.

D'altra banda, també s'organitzarà un concert benèfic amb els Cors Àkan i Kumbalawé, dos projectes que es desenvolupen a Girona i Banyoles respectivament amb la voluntat d’integrar població immigrada a través del cant coral.

El programa a més inclou un concert del grup Zimbàbue Jesa, a través del projecte de Jeunesses Musicales International Imagine, i Biflats, fanfara catalana que arriba a través del nou festival Amb So de Cobla de Palamós.

I també es faran tallers, concerts individuals de residents i una jam session, segons es va anunciar ahir en roda de premsa.

L’Ethno Catalonia creix en nombre d'activitat entre altres coses perquè incorpora el tradicional Festival Folklòric que organitzen des de fa més de 20 anys Foment de la Sardana de Banyoles i l’Esbart Dansaire Fontcoberta.

A més a més, 40 músics seleccionats per dur a terme la residència artística treballaran durant sis dies a l'Ateneu-Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles.

La principal novetat és que el muntatge resultant es veurà a Barcelona, Osca i Tàrrega aquest juliol. Ethno Catalonia s'inscriu en el programa Ethno que impulsa la Jeunesses Musicales International amb seu a Brussel·les.

La Federació de Joventuts Musicals de Catalunya va crear l'any passat l'Ethno Catalonia, un campus i festival folk internacional adreçat a joves músics d'arreu del món (entre 18 i 30 anys).

En total va comptar amb la participació de 36 músics que van treballar en un espectacle. L'objectiu final és fomentar l'entesa i el diàleg intercultural.

Està obert a músics individuals o grups provinents de diferents països. Al voltant d’aquest treball artístic es vertebra tot un festival, amb un programa d’activitats obert a tothom. Banyoles serà la seu permanent del Festival.

El projecte que hauran creat conjuntament anirà de gira -l'Ethno Tour- i es podrà veure el 13 de juliol a Barcelona (Concerts Músiques del Món), el 14 de juliol a Tàrrega (Festival Paupaterres) i el 15, a Osca (Festival Pirineos Sur).

L'Ethno estarà present a 15 països

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional que organitza Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Falun, Suècia, està dirigit a joves músics (de fins a 30 anys) amb l'objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global.

Present en 15 països, Ethno uneix a joves a través dels campus i festivals anuals i internacionals, tallers i concerts i el treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure la pau, la tolerància i la comprensió. L'essència del projecte Ethno es caracteritza per l'aprenentatge democràtic basat en la igualtat.

Els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país. La coordinació i dinàmica de treball del campus i festival està liderada per músics. En el cas d´Ethno Catalonia, són Pau Baiges (Catalunya) i Havard Enstad (Noruega).