El festival Gatromusical, que organitza el Molí de l'Escala, celebrarà del 13 al 22 de juliol la seva onzena edició amb la música i la gastronomia com a eixos vertebradors.

Entre les novetats d'enguany, el certamen oferirà la nit del 15 de juliol una festa gastronòmica en què els productes amb el segell Girona Excel·lent seran els protagonistes i celebrarà una segona edició del Gastrokids & Familiaria, proposta dedicada al públic familiar que tindrà lloc a Empúries.

La programació d'enguany tindrà com a cap de cartell indiscutible la cantant Martirio, però també hi actuaran Maria Arnal, Marcel Bagés, Fundación Tony Manero i Santiso, que posaran música a les propostes culinàries de Jordi Jacas, Fabián Martín i Pep Nogué.

El cuiner i ideòleg del certamen, Jordi Jacas, va explicar ahir que la celebració mantindrà l'estructura i que, enguany, se centrarà a la reivindicar el món marí.

El festival s'iniciarà el proper 13 de juliol amb el campió del Món al Mundial de Pizzes de Nàpols, Fabián Martin. Amb la seva cuina d'autor i la pizza com a protagonista maridarà amb la música de Maria Arnal i Marcel Bagés.

La segona jornada se centrarà en la proposta de Jacas, cuiner del Molí de l'Escala. La seva cuina de proximitat i de temporada s'unirà al flamenc de la cantant Martirio.

Les actuacions continuaran el 15 de juliol. Al migdia, se celebrarà una de les propostes que en els darrers anys s'ha convertit en una de les més populars del festival: el Gastrovermut. Santiso oferirà als assistents el seu primer treball discogràfic, Fortuna. La nit es dedicarà al segell de qualitat Girona Excel·lent. El cuiner i gastrònom Pep Nogué serà l'encarregat d'oferir plats elaborats cent per cent a les comarques gironines en una mena de showcooking a peu dret on els assistents podran relacionar-se amb els productors locals. La música la posarà la Fundación Tony Manero.

La programació es completarà el dissabte 22 de juliol amb la segona edició del Gastrokids & Familiaria, la proposta familiar del festival que se celebrarà de nou a les ruïnes d'Empúries per apropar pares i nens al jaciment. A més, hi haurà un concert del grup musical del Club Super3, SP3, a l'Àgora de la ciutat grega d'Empúries.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va assegurar que es tracta d'un projecte consolidat i que beneficia el municipi per la projecció que li dona.