La 16a edició del Festival Acústica se celebrarà del 31 d'agost al 3 de setembre a Figueres. Els principals artistes catalans del moment passaran pel certamen i presentaran els seus nous treballs. Així, Txarango presentarà el seu tercer disc El Cor de la Terra, Els Amics de les Arts pujaran a l'escenari amb Un estrany poder, Blaumut mostrarà el seu tercer disc Equilibri i els valencians Zoo oferiran el seu tercer treball, Raval. També presentaran disc l'artista Bebe i el grup La Iaia i tindran el seu protagonisme altres noms com C.Tangana Gertrudis, La Cobla Sant Jordi, Ramon Mirabet o Bad Gyal.

L'Acústica mantindrà enguany l'aposta pels grups emergents amb propostes com Lakaste, Morena o Maria Jacob que actuaran en un nou escenari. L'organització preveu, com a mínim, repetir la xifra d'espectadors de l'any passat, amb 100.000 persones.

El festival arrencarà enguany amb el concert inaugural de Rosalia & Refree el 31 d'agost. El duet presentarà el primer disc, l'aclamat Los Ángeles, una fusió en que Rosalia i el músic català Raül Fernàndez mesclaran el flamenc amb cançó d'autor, rock experimental i pop. La primera jornada es clourà amb una de les artistes catalanes més populars a Youtube, Bad Gyal. La que és considerada una de les màximes representants del trap i el dancehall català va ser una de les actuacions més aclamades del darrer Sónar.

El divendres 1 de setembre el festival de Figueres reunirà dos dels principals noms de la setzena edició: Blaumut i Txarango, ambdos amb nous treballs discogràfics sota el braç Però també hi haurà temps per una proposta en que la música de cobla i l'electrònica es fusionaran. Es tracta de l'espectacle Coblism a càrrec de la Cobla de Sant Jordi i el DJ i productor francès Raph Dumas. Completaran la nit les actuacions de Zoo, La Iaia i Ramon Mirambet, que amb el seu directe i carisma es presenta com un dels «nous valors» musicals. La recta final de l'Acústica comptarà amb Els Amics de les Arts, Gertrudis, Bebe i amb un grup «sorpresa» que l'organització anunciarà properament. El dissabte 2 de setembre també passaran pels escenaris dues veus populars com són Gemma Humet i l'actriu Pavvla.

Com en les últimes edicions, el certament musical també comptarà enguany amb l'Acustiqueta, el festival dins el festival orientat a un públic familiar. El divendres 1 de setembre hi serà una de les ídols pels més petits, Dàmaris Gelabert, que actuarà a l'escenari de la Rambla. L'endemà el jazzman Llibert Fortuny presentarà el seu espectacle familiar a la plaça de la Palmera i el mític grup de pop rock català, Gossos, pujarà a l'escenari de la Rambla. Finalment, en format de big band el Pot Petit i l'Orquestra Di-versiones tancaran la setzena edició del festival.

Aposta per grups emergents

L'Acústica tornarà a situar els grups emergents com una de les prioritats. L'1 de setembre la finalista del concurs de música Joan Trayter, Maria Jacob, presentarà una proposta pop. Poc després, la guanyadora del Sona9, Lakaste, mostrarà el seu nou disc que fa una fusió de música d'autor, folk i indie. D'altra banda, el 2 de setembre, Donallop oferirà el treball Millestones i Morena serà la darrera proposta emergent del festival de Figueres.

Novament, el festival comptarà amb un seguit d'activitats paral·leles com l'espai de Food Trucks, amb un ampli ventall de gastronomia diversa, l'Acústica Markt o una fira del disc de vinil.