El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acull des d'ahir l'exposició Mitologies contemporànies, de la torroellenca Clara Pallí Monguilod, que explora qüestions entorn de l'art i la condició humana. Quin és el valor de l'activitat artística en la nostra societat? Han canviat els conflictes existencials de l'home al llarg del temps? A aquestes qüestions intenta donar resposta Pallí, mitjançant la seva obra. L'exhibició que forma part del cicle Camins Propers, comissariat per l'artista Mar Serinyà, es podrà visitar fins al proper 28 d'agost a l'Espai Montgrí.

Es podrien concebre algunes obres d'art com a nous mites contemporanis? A partir d'aquesta qüestió Clara Pallí Monguilod utilitza la seva pràctica artística per reflexionar sobre diverses qüestions que la preocupen i ens ho presenta en l'exposició que inaugura al Museu de la Mediterrània. Amb Mitologies contemporànies l'artista entra en l'estudi del mites i reflexiona entorn a la idea de si l'art pot ser la nova forma evolucionada del pensament mític.

L'obra de Clara Pallí Monguilod prova d'entendre la creació artística dins la vida diària. En aquest intent els regnes de l'art i el no-art semblen trobar-se en una zona grisa on és difícil definir què és què, i a on té lloc un diàleg entre els dos. En el seu trebal s'hi poden identificar elements recurrents: l'ús d'actors no professionals, l'exploració de la frontera entre l'estètica escenificada i la casual i la juxtaposició de preguntes sobre l'art amb preguntes sobre la vida mateixa. En aquest cas Pallí ha realitzat algunes de les obres que exposa a partir de les gravacions a quatre comerços de Torroella de Montgrí.

Clara Pallí Monguilod és una artista visual torroellenca i resident a Holanda. Comissària de l'espai d'art contemporani 1646 de la Haia juntament amb tres altres artistes ( www.1646.nl). Actualment també forma part del col·lectiu baix empordanès BUIT, d'acció i creació contemporània. La seva obra ha estat exposada entre d'altres ciutats a Helsinki, Colònia, Marrakech, Atenes, Estocolm i Berlín.