La Fundació Lluís Coromina i l' Fundació Lluís CorominaAjuntament de Banyoles a l'alçada de l'esdeveniment esportiu, a l'alçada de les necessitats de la Ciutat». La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al dissabte 30 de setembre a l'Espai Eart Art, situat a la plaça Major.

Vint-i-cinc anys després de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, Banyoles ha volgut recordar l'esdeveniment que el va fer subseu olímpica. Això va provocar a la ciutat i a la comarca una transformació que encara serveix per posicionar el territori. Durant aquesta etapa, per exemple, es va construir l'autovia que connecta Girona i Banyoles i que alhora s'interconnecta amb l'autopista de Barcelona. Tot i així, la mostra tampoc oblida la complexitat social que van provocar les proves.

L'exposició ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el grup AE (Agrienergia). El comissariat ha anat a càrrec de Joan Solana, el disseny del muntatge és de Lluís Pau, la coordinació d'Eva Collell, la direcció fotogràfica de Pere Duran, l'audiovisual de Xavier Pérez, el disseny de Pere Álvaro i la coordinació general de Ricard Planas.

La inauguració serà a les 7 de la tarda i comptarà amb la intervenció de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional; Gerard Figueras, secretari General de l'Esport, el mateix Solana, que era l'alcalde del municipi durant els Jocs; l'actual batlle, Miquel Noguer, i el president de la Fundació, Lluís Coromina.

Durant l'estiu del 1992, la ciutat de Banyoles va acollir les proves de rem a l'Estany. Concretament, al llac s'hi van disputar 14 proves: 8 en la categoria masculina i 6 en la femenina. Entre el 27 de juliol i el 2 d'agost a Banyoles hi van anar 627 remers, entre ells 437 homes i 190 dones, de 45 comitès nacionals diferents.

Altres poblacions que van ser subseus olímpiques van ser Terrassa, Montmeló, la Seu d'Urgell (pel piragüisme) i Vic (per l'hoquei patins).