La mare de la dona que assegura ser filla de Dalí i que està immersa en un procés judicial perquè es reconegui la paternitat del pintor, mort el 1989, s'ha sotmès avui a proves d'ADN com a part de les gestions ordenades pel jutjat de Madrid que va admetre a tràmit el cas.

L'anciana, Antonia Martínez, ha rebut al geriàtric Els Arcs de Figueres, on resideix, la visita d'una comitiva formada per una secretària judicial i una forense, segons ha confirmat la seva filla, Pilar Abel.

A la dona se l'ha identificat inicialment i, després, se li han extret mostres de saliva per comparar-la amb la d'Abel, que ha interposat la demanda de paternitat.

Tot el procés s'ha prolongat poc menys de mitja hora, des de les 10.00 a les 10.25 hores, quan les dues integrants de la comitiva judicial han abandonat el geriàtric en taxi.

Dijous passat dia 20 va tenir lloc l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí, que descansa al Teatre-Museu de Figueres, per recollir mostres biològiques i comparar-les amb les de la seva suposada filla.

La Fundació Gala-Dalí, que gestiona el llegat de l'artista, va manifestar l'endemà el seu malestar per l'actuació ordenada pel jutjat de Madrid i va anunciar que es reserva la possibilitat d'adoptar mesures legals en contra d'Abel i de l'administració de justícia.