L'espectacle 'Ballarins de Girona junts contra el càncer' ha recaptat 7.500 euros que han destinat a l'Oncolliga. Ho han fet en dues representacions al Teatre de Bescanó, on el públic que va omplir tant el 27 com el 28 de juliol ha pogut veure tot tipus de dansa. Des dels més clàssics com el ballet, a estils més contemporanis, així com altres menys coneguts com la dansa sufí.

Els diners recaptats es destinaran a millorar l'atenció psicològica dels malalts de càncer i a subvencionar el servei de perruques que ofereix la fundació, per aquelles persones que han patit la malaltia. La presidenta de l'Oncolliga a Girona, Lluïsa Ferrer, s'ha mostrat «molt agraïda» amb tots els artistes que han passat per les representacions i ha destacat «el gran nivell» dels ballarins de les comarques de Girona.

Un espectacle on hi han participat ballarins gironins que han fet carrera professional fora de la demarcació com David Rodríguez, Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Andrea Fernández, Virginia Joëlle López i Marià Huguet.

Tots ells han treballat o estan treballant actualment en companyies nacionals i internacionals de renom com l'Hamburg Ballet, la Gauthier Dance (Stuttgart) i l'Òpera Nova Bydgoszcz (Polònia) i en aquesta gala benèfica han estat acompanyats d'altres ballarins de les seves respectives companyies com Sandra Bourdais, Maurus Gauthier o Luke Prunty.

També han volgut sumar-se a la iniciativa joves promeses dels balls de saló de competició, com el gironí Pere Planas i la seva parella de ball, la lleidatana Núria Pérez, de 16 i 14 anys respectivament.