Submergence (Immersió), la nova pel·lícula del director alemany Wim Wenders, obrirà la 65 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià el proper 22 de setembre. Aquest film, protagonitzat per Alicia Vikander i James McAvoy, competirà també per la Concha d'Or en la Secció Oficial del certamen. La seva projecció en el Zinemaldia suposarà l'estrena europea d'aquesta coproducció, en la qual participen Alemanya, França i Espanya, i que es presentarà abans a Toronto, segons va informar ahir el Festival en un comunicat.

La cinta explica la història d'amor d'un enginyer hidràulic que coneix a una biomatemática en un hotel de la costa francesa on tots dos preparen els seus projectes. Després, mentre ella treballa en un pla d'immersió al mar de Groenlàndia, ell és capturat com a ostatge a Somàlia. Erin Dignam ( The Yellow Handkerchief i The Last Face) és l'autor del guió, basat en la novel·la homònima del corresponsal de The Economist J.M. Ledgard, que va debutar com a escriptor el 2006 amb Giraffe.

Rodada a Berlín, Madrid, Toledo, diferents localitzacions franceses i Djibouti, la seva banda sonora ha estat composta pel biscaí Fernando Velázquez, autor de la música de Un monstruo viene a verme i Lo imposible, que ha tornat a comptar amb l'Orquestra Simfònica d'Euskadi per a l'enregistrament, que va tenir lloc a Sant Sebastià el passat mes de març.

L'autor de ficcions com París, Texas i Cel sobre Berlín, i de documentals com Pina i La sal de la tierra, tots dos projectats al Festival de Sant Sebastià, va ser president del jurat de l'edició del Zinemaldia que el 2002 va concedir la Concha de Oro a Los lunes al sol, de Fernando León de Aranoa.