Sopa de Cabra oferirà un concert anual per als seus seguidors per recollir l'esperit del grup i en què també hi podran participar bandes amigues i coetànies al grup liderat per Gerard Quintana. La primera edició se celebrarà el dissabte 9 de desembre al Pavelló de Fontajau de Girona i servirà per tancar el cicle de concerts de Sopa de Cabra abans de retirar-se dels escenaris per un temps indefinit amb l'objectiu de preparar noves cançons i per posar punt i final al Temporada Alta 2017. Els primers artistes convidats seran MClan i Adrià Puntí. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres a partir de les deu del matí a través de la pàgina web de Sopa de Cabra i del Temporada Alta.

Després de quinze anys de silenci discogràfic, Sopa de Cabra ha ofert una gira de tres anys a diversos punts de la geografia catalana i, fins i tot, a Londres. Ara, el grup liderat per Gerard Quintana ha decidit retirar-se temporalment dels escenaris per composar noves cançons però abans oferirà un darrer recital dins del Temporada Alta, que inclou una dotzena de propostes musicals més.

Cada any, el festival comptarà amb convidats sorpresa i altres grups amics i coetanis a Sopa de Cabra. A la primera edició, hi seran MClan, un dels grups més reconeguts del rock estatal i que presentarà per primer cop el seu nou treball, 'Delta'; i l'artista saltenc i exlíder dels Umpah pah, que després de la dissolució del grup va continuar la seva carrera amb tres discs produïts per Quimi Portet. Fa dos anys, va publicar el seu quart treball, 'La clau de girar el taller'. Aquest, a més, serà l'únic concert de Puntí a Girona.