El 4 de febrer d'aquest any, es va inaugurar l'exposició temporal Rogenca, argila i foc, de l'artista i ceramista Antònia Roig Perera. Una de les peces més destacades de la mostra va ser la instal·lació Meduses de la Mediterrània, realitzada amb porcellana blanca, porcellana acolorida i neriage. Una instal·lació composta de 3 meduses formades per més d'un miler de petites peces i un fons marí, d'unes 400 peces.

Ara, aquesta instal·lació ha trobat el seu espai definitiu dins del Terracotta Museu, on s'exposarà de forma permanent dins l'àmbit de la ceràmica artística i decorativa, l'espai Els Creadors. La instal·lació de l'Antònia Roig passa a formar part del fons del museu gràcies a la donació realitzada per l'artista, que es podrà contemplar just al costat d'obres d'altres artistes locals consagrats.

Per realitzar la major part de les peces que integren l'obra Meduses de la Mediterrània, Roig va utilitzar el seu propi cos a manera de motlle. Així, les peces que composen les meduses són els negatius dels seus dits, i les peces del fons marí són els seus genolls i colzes. Els colors utilitzats són els colors de la Mediterrània, blancs, blaus, verds i vermells, tonalitats habituals del llenguatge artístic de l'artista.

El projecte d'Antònia Roig és també el projecte vital de Rogenca, la marca de ceràmica pensada, creada, elaborada i comercialitzada per aquesta artista: una proposta alternativa que segueix una estètica pròpia fruit d'una manera particular de contemplar la vida i de transformar-la per mitjà de la creació ceràmica.