Després de la troballa d'una dent d'un nen neandertal durant la campanya d'excavacions de l'estiu passat a la cova de les Teixoneres de Moià, enguany han aparegut noves restes rellevants per als investigadors. En aquesta ocasió l'equip que hi treballa ha recuperat, juntament amb més restes de l'infant, una altra dent, però en aquest cas d'un adult d'avançada edat. A través d'un comunicat, des de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) han explicat que es tracta d'un primer molar superior dret que presenta un desgast «molt acusat».

Segons els investigadors, encara és molt aviat per determinar el sexe o l'edat de l'individu, però la comparació amb restes similars procedents d'altres jaciments podrà aportar aquest tipus de detalls. Les restes de l'individu adult han aparegut en el mateix nivell que les del nen de l'any passat, durant la campanya d'excavació que finalitzarà demà dilluns.

Del nen de l'any passat se n'ha recuperat una altra dent, segons han explicat des de l'IPHES. En aquest cas es tracta d'un caní superior de llet amb un nivell de desgast moderat compatible amb la dent recuperada l'any anterior. «Tampoc en aquest cas la resta trobada permet estimar el sexe i edat precisa de l'individu», segons ha explicat Florent Rivals, professor i codirector de les excavacions. arqueològiques de Moià.